Son Konular

Bilgisayarda Google Çeviri Nasıl Açılır?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Bilgisayarda Google Çeviri Nasıl Açılır? Google Çeviri'yi kullanarak bilgisayarda metinleri hızlı bir şekilde çevirebilirsiniz. İlk adım, Google Chrome tarayıcısını bilgisayarınıza indirmek ve yüklemektir. Ardından, tarayıcınızı açın ve Google Çeviri sayfasını ziyaret edin. Sayfa açıldığında, çevirmek istediğiniz metni yazın veya yapıştırın. Metnin dili otomatik olarak algılanacak ve hedef dil seçimini yapmanız istenecektir. Son olarak, çeviri sonucunu almak için "Çevir" düğmesine tıklayın. Bu şekilde bilgisayarda Google Çeviri'yi açabilir ve istediğiniz diller arasında metinleri çevirebilirsiniz.
İçindekiler

Bilgisayarda Google Çeviri'yi açmak için Google Chrome veya Firefox gibi bir internet tarayıcısı kullanmanız gerekmektedir. İşte adım adım nasıl yapacağınız:

1. Adım: Tarayıcıyı Açın

İnternet tarayıcınızı açın ve arama çubuğuna www.google.com.tr yazın. Google'ın ana sayfası açılacaktır.

2. Adım: Google Çeviri'yi Açın

Google'ın ana sayfasında, üst menüde yer alan "Daha fazla" seçeneğine tıklayın. Açılan menüden "Çeviri" seçeneğini bulun ve tıklayın. Google Çeviri sayfası açılacaktır.

3. Adım: Metinleri Çevirin

Google Çeviri sayfasında, sol tarafta yer alan metin kutusuna çevirmek istediğiniz metni yazın. Hemen altında, çeviri yapılacak dillerin seçilebileceği bir menü bulunur. Kaynak dilini ve hedef dilini seçin.

4. Adım: Çeviriyi Görüntüleyin

Metin kutusuna yazdığınız metin otomatik olarak çevrilecektir. Çeviri sonucunu hemen sağ tarafta yer alan metin kutusunda görebilirsiniz. Aynı zamanda, çeviri sonucu sesli olarak da dinlenebilir.

5. Adım: Detaylı Çeviri Seçenekleri

Google Çeviri sayfasının üst kısmında, çevirinin detaylarını gösteren bir menü bulunur. Bu menüde, çeviri sonucunun alternatif çevirilerini, örnek cümleleri ve kelime anlamlarını görebilirsiniz.

6. Adım: Döküman Çevirisi

Eğer bir dökümanın tamamını çevirmek isterseniz, Google Çeviri sayfasının üst kısmında yer alan "Döküman çevirisi" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu seçenek, Word, PDF veya diğer döküman formatlarındaki metinleri çevirmenize olanak sağlar.

7. Adım: Dil Algılama

Eğer çevirmek istediğiniz metnin dilini bilmiyorsanız, Google Çeviri otomatik olarak dil algılama özelliğini kullanır. Bu sayede, doğru kaynak ve hedef dilleri seçmenize gerek kalmaz.

8. Adım: Sözlük

Google Çeviri aynı zamanda bir sözlük olarak da kullanılabilir. İstediğiniz kelimenin anlamını öğrenmek için, üst menüde yer alan "Sözlük" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Burada kelimenin tanımını, örnek cümleleri ve eşanlamlılarını bulabilirsiniz.

9. Adım: Otomatik Dil Çevirisi

Eğer İnternet'te gezinirken farklı bir dildeki bir sayfayı çevirmek isterseniz, Google Chrome veya Firefox tarayıcılarının otomatik dil çevirisi özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, sayfanın dilini algılayarak size otomatik olarak çeviri sunar.

10. Adım: Mobil Uygulama

Google Çeviri'yi bilgisayarınız yerine mobil cihazınızda kullanmak isterseniz, Google Play Store veya App Store'dan Google Çeviri uygulamasını indirebilirsiniz. Mobil uygulama, tüm çeviri özelliklerini taşınabilir bir şekilde kullanmanıza olanak sağlar.

Google Çeviri'yi açmak için tarayıcınızın adres çubuğuna "translate.google.com" yazın.
Arama sonuçlarında Google Çeviri'ye hızlıca erişmek için "Google Çeviri" yazarak tıklayabilirsiniz.
Bilgisayarda Google Çeviri'yi açmak için tarayıcınızın yeni bir sekme veya penceresini kullanabilirsiniz.
Masaüstüne kısayol ekleyerek bilgisayarda Google Çeviri'yi daha hızlı açabilirsiniz.
Google Chrome kullanıyorsanız, sağ üst köşede yer alan "Dil" seçeneğinden Türkçe'yi seçin.

Google Çeviri'ni açmak için tarayıcınızın adres çubuğuna "translate.google.com" yazın.
Arama sonuçlarında Google Çeviri'ye hızlıca erişmek için "Google Çeviri" yazarak tıklayabilirsiniz.
Bilgisayarda Google Çeviri'yi açmak için tarayıcınızın yeni bir sekme veya penceresini kullanabilirsiniz.
Masaüstüne kısayol ekleyerek bilgisayarda Google Çeviri'yi daha hızlı açabilirsiniz.

Romanda Kahraman Nedir?

Kırmızı Ambulans Nedir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt