Son Konular

Barış Manco - Sakız Hanımla Mahur Bey

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Barış Manco Sakız Hanımla Mahur Bey Şarkı Sozu
Cocukluğumun gectiği o mahallede
Başı boyalı ahşap eski bir evde otururlardı
Sakız Hanımla Mahur bey
Bembeyaz tenli bembeyaz saclıydı Sakız Hanım
Zaten onun icin Sakız Hanım derdik kendisine
Pamuk gibi elleriyle kemence calardı
Eşi Mahur Bey once biraz nazlanır
Sonra oda kanunuyla eşlik ederdi Sakız Hanıma
Beraber meşk ederlerdi
Yaz akşamlarında
Acılırdı perdeler
Yorgun ellerinden
Dokulurdu nağmeler
İki yıl kadar oluyor
Once kanun sustu eski evde
Birkac ay sora da kemence
Ve başı boyalı ahşap evin perdeleri
Bir daha acılmamak uzere kapandı
Evin satılacağı soylendi bir başka gence
Gittim iceri girdiğimde eski bir koltuğun uzerinde
Boynu bukuk bir kanun
Ve kanunun goğsune yaslanmış mahsun kemenceyi gordum
Bizi rahatsız etmeyin der gibiydiler
Kıyamadım uzaklaştım
Mahur Bey susunca kapandı perdeler
Sakız Hanımla bitti o huzunlu nağmeler

Barış Manço'nun "Sakız Hanımla Mahur Bey" şarkısının sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu şarkı, nostaljik bir hikayeyi anlatarak dinleyicilere duygusal bir yolculuk sunmaktadır. Şarkıda, Sakız Hanım ve Mahur Bey'in yaşadığı eski ahşap ev ve müzik dolu günler anlatılmaktadır. Sakız Hanım'ın pamuk gibi elleriyle kemence çaldığı, Mahur Bey'in ise kanunuyla eşlik ettiği ve birlikte müzik yaptıkları anlara tanık olmaktayız.

Ancak zamanla evdeki müzik sesleri kesilir ve perdeler artık açılmaz hale gelir. Evin satılacağı haberini alan genç, içeri girdiğinde boynu bükük duran bir kanun ve mahsun bir kemence görür. Bu manzara, bir zamanların müzik dolu günlerinin artık geride kaldığını ve yaşanan hüzünlü bir sonun habercisi gibidir. Mahur Bey'in susmasıyla perdeler de kapanır ve Sakız Hanım'la yaşanan huzunlu nağmelerin sonu gelir.

Bu şarkı, nostalji ve melankoliyi bir arada harmanlayarak dinleyicilere duygusal anlar yaşatmaktadır. Barış Manço'nun duygusal ve etkileyici anlatımıyla Sakız Hanımla Mahur Bey'in öyküsü, insanın içine dokunan bir şekilde aktarılmıştır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Barış Manco - Seher Vakti

Barış Manco - Sahilde

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt