Son Konular

Barış Manco - Seher Vakti

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Barış Manco Seher Vakti Şarkı Sozu
Sabah seher vakti duştum yola
Anam sordu nire oğlum boyle
Dedim ana fazla sorma bağrım yanık yeter sorma
Seher vakti duştum yola
Gunler boyu yol aldım durmadım
Pınar başlarında konakladım
Dağlar taşlar gecit verdi
Cayır cimen kilim serdi
Seher vakti duştum yola
Ben bir yeşil gozlu yar sevmiştim
Gece gunduz başın beklemiştim
Bir kış gunu vakit caldı
Yarim son uykuya daldı
Uyanmadı gitti uzaklara
Yıllarca kurda kuşa dert yandım
Zaman gecer unuturum sandım
Kerem derdiyle yanarmış
Mecnunsa olup solarmış
Benim derdim vurdu beni yola
Sorarlar Barış ne edersin orda
Nasıl ağır gelmez mi ki sıla
İşte icim doktum sormayın artık tanrı aşkına
Benim derdim vurdu beni yola

Barış Manço'nun "Seher Vakti" adlı şarkısının sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu şarkı, duygusal ve hüzünlü bir hikayeyi anlatıyor. Şarkının sözlerinde, sabahın erken saatlerinde yola çıkan birinin içsel yolculuğundan ve yaşadığı acılardan bahsediliyor.

Annesinin neden böyle davrandığını sorduğu bir çocuğun verdiği cevap, içindeki hüzün ve acıyı yansıtıyor. Yol boyunca hiç durmadan ilerleyen, doğanın güzellikleriyle karşılaşan şarkı kahramanı, bir zamanlar sevdiği ve beklediği yeşil gözlü sevgilisini kaybetmenin acısını taşıyor.

Şarkının ilerleyen bölümlerinde, "Kerem derdiyle yanarmış, Mecnunsa olup solarmış" gibi klasik aşk hikayelerine atıfta bulunuluyor. Bu karakterlere benzetilerek, şarkı kahramanının yaşadığı aşk acısının derinliği ve dayanılmazlığı vurgulanıyor.

Son dizelerde ise, uzaklara giden sevgilisinin ardından yıllarca acı çeken ve unutmaya çalışan şarkı kahramanı, içindeki derdin yolculuğunu anlatıyor. "Benim derdim vurdu beni yola" ifadesiyle, yaşadığı acıların onu nasıl etkilediğini ve yola sürüklediğini anlatıyor.

Bu şarkı perdesindeki hüznü ve acıyı, Barış Manço'nun eşsiz yorumuyla dinleyicilere hissettiriyor. Şarkının dokunaklı sözleri ve duygusal melodisi, dinleyicileri derin duygularla buluşturuyor ve unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Barış Manco - Suleyman

Barış Manco - Sarıl Bana

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt