Son Konular

Balik iskeletine ne denir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Balık iskeletine ne denir?

Aksiyal (Eksen) iskelet Baş iskeleti : Kemikli balıklarda baş iskeletini meydana getiren başlıca kemikler burun, göz, ve kulak kapsülü bölgelerini koruyan ve solungaçlar gibi organları destekleyen bir seri kemik yaylardan teşkil edilmiştir.
Balıklarda boşaltım ürünü nedir?
➢Boşaltım maddesi Ürik asit şeklindedir. ➢Suda yaşayanlarda amonyum ve üre şeklindedir.

Balıkların boşaltım organı nedir?

Balıklarda boşaltım organı, metabolizma artıklarını (CO2, Ürik asit, üre, çeşitli boya maddeleri ve anorganik tuzlar vb.) dışarı atmakla yükümlü olan böbrekler olmakla beraber, bazen çeşitli vücut kısımları (Örneğin,bağırsak, deri ve solungaçlar)onlara yardımcı Page 22 olmaktadırlar.
Balıkların karınları neden şişer?
Balığınızın herhangi bir sebepten dolayı bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde bakteri harekete geçer ve balığa içten saldırır. Eğer su değerleriniz olması gerektiği gibiyse ve akvaryumunuzda başka bir sorun yoksa, balığınızın şişmesinin tek nedeni yanlış beslenmedir.

Kabızlık olan balıklara ne iyi gelir?

Kabızlığın sebebi devamlı olarak kuru yemlemedir. Bundan özellikle kaçınılması gerekir. Tedavi olarak balığa parafin yağında 1-2 saat bekletilmiş karides unu, canlı yem veya haşlanmış ıspanak verilebilir.
Balığın kanatlarına ne denir?
Yüzgeçler, iki katlı bir deri kıvrımıyla onu destekleyen elemanlardan oluşmuştur. Destek elemanları segmentsiz, tek parçalı, sert ve sivri uçlu dikey ışınlar ile segmentli ve çoğunlukla uçları çatallanmış yumuşak ışınlardır.

Tirsi balığı lezzetli mi?

Sardalya ile akraba olan tirsi balığı yağlı, beyaz etli, oldukça lezzetli bir balık olmasına rağmen kılçıklı olması sebebiyle bazılarınca daha az tercih edilebilir. Ancak iyice pişen balık kılçıklarından çok rahat ayrılır. Kılçık konusunu göz ardı ederek, Kolay lezzet olarak tirsi balığının yenmesini tavsiye ediyoruz.
Sardalya büyüyünce hangi balık oluyor?
sardalyanın büyügüne ne denir. O BALIĞIN ADI TİRSİ DİR.

Tur cins isimleri nedir biyoloji?

5 sinif su direnci nedir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt