Son Konular

Ayşe Nur Bahçekapılı

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Doğum Tarihi
26 Kasım 1954

Burç
Yay

Ayşe Nur Bahçekapılı, 26 Kasım 1954'te Trabzon Maçka'da doğdu. Babasının adı Hasan Şefik, annesinin adı Şahsene'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformu'nda Kadın-Eğitim- Hukuk atölyelerinin İstanbul sorumlusu olarak çalıştı.
Orta düzeyde İngilizce bilen Bahçekapılı, bekârdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Ayşe Nur Bahçekapılı, 26 Kasım 1954 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Hasan Şefik, annesinin adı ise Şahsene'dir. Hukuk eğitimini tamamlamış olan Bahçekapılı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Mesleğini serbest avukat olarak icra etmiş ve aynı zamanda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev almıştır. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Ayrıca Sosyal Demokrat Hareket Platformu'nda Kadın-Eğitim-Hukuk atölyelerinin İstanbul sorumlusu olarak çalışmıştır. Orta düzeyde İngilizce bilen Bahçekapılı'nın bekar olduğu bilinmektedir. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Ahmet Beyaz

Adnan Şenses

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt