Editör
Efsanevi Üye
Astım bronşit bulaşıcı mıdır?
Bronşit Bulaşıcı mıdır? Virus veya bakteriye bağlı enfeksiyondan kaynaklı olduğundan, akut bronşit bulaşıcı olabilir. Kronik bronşit ise uzun dönemli bir tahrişi içerdiğinden bulaşıcı değildir.
Bronşite hangi hava iyi gelir?
Okaliptüs buharı öksürüğe çok iyi gelir. Okaliptüsün antiseptik etkisi bronşit için fayda sağlar, balgam söktürücü özelliği ile boğazı ferahlatır.
Astım bronşit neden meydana gelir?
Astım bronşit neden meydana gelir?
Astım bronşit akciğer de yer alan bronşların iltihaplanması sonucu hava giriş ve çıkışında zorluk yaşanması ile meydana gelir. Bu iltihap soluk alma da güçlüğe ve nefes darlığına neden olur. Tedavisi için il olarak bir doktora danışmanız gerekmektedir.
Astım nasıl bulaşır?
Astım nasıl bulaşır?
Sigara içenler veya bulundukları ortamlarda sigara dumanına maruz kalanlar (pasif içiciler) Alerjisi olan kişiler. Ailesinde astım hastası veya alerjik bireyler olan kişiler astım için risk altındadır.
Bronşit ciddi bir hastalık mı?
Bronşit, akut veya kronik olabilir. Akut bronşit genellikle soğuk ya da başka bir solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanır ve çok yaygındır. Kronik bronşit ise daha ciddi bir durumdur, sıklıkla sigaraya bağlı olarak bronşiyal tüplerin astarının sürekli tahriş veya iltihaplanmasıdır.
Astım bronşit hastaları nelere dikkat etmeli?
Alahdab, astım hastalarının asla yapmaması gerekenleri ise şu şekilde sıraladı;
- Sigara içmeyin.
- Hava kirliliğinde olmayan yaşam ortamları seçmeye çalışın.
- Alerjiniz olduğunu bildiğiniz önlenebilir alerjenlerden uzak durun.
- Güçlü kokuları evden uzak tutun.
- Astımlı kişinin yatak odasında özel düzenlemeler yapın.
Astım ne zaman ortaya çıkar?
Astım ne zaman ortaya çıkar?
Alerjik astım özellikle bahar ve yaz mevsiminde görülür. Özellikle toplumun yaklaşık yüzde 20- 25'ini etkileyen ve kadınlarda yaygın olarak rastlanan alerjik nezle, tedavi edilmediği takdirde astıma neden olabilir.