Son Konular

Arsiz insana ne denir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Arsiz insana ne denir?

Utanması, sıkılması olmayan, yılışık, yüzsüz (kimse).

Arsız kadin ne demek?

formal anlamı ile; utanma duygusu gelişmemiş, namusunu koruma konusunda hassas davranmayan, mecaz anlamı ile; zerafetten nasibini almamış, yersiz-yurtsuz ve kaba konuşan, ona-buna sataşmak için fırsat kollayan, pişkin mi pişkin bir kadın tipini betimler.

Vurdum duymaz ne anlama gelir?

Vurdum duymaz ne anlama gelir?
Anladığı halde anlamamış gibi davranan hiçbir şeyi dert etmeyen, hiçbir şeye aldırmayan, duygusuz, anlayışsız insanlara kısaca "vurdumduymaz"denir.

Yılışık davranmak ne demek?

Yılışık kelimesi yapmacık şekilde gülen ve çevresindekilerin ilgisini çekmeye çalışan insanlar için kullanılır. Bir sıfat görevi gören bu kelime genellikle ikileme yaparak yılışık yılışık şeklinde kullanılır.

Utanmaz arsız ne demek?

sıf. (utan-mak'tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle utan-maz) Mahçup olmak nedir bilmeyen, hiç sıkılmadan utanılacak davranışlarda bulunan, arsız, hayâsız, küstah.

Arsız bitki ne demek?

Arsız bitki ne demek?
gerekli iklim+toprak koşulları sağladığında fütursuzca büyüyen bitkilere verilen bir sıfattır. gerekli su ve güneşe sahip olan sardunyanın arsızca açması gibi mesela. hepimizin balkonuna arsız bitkiler diliyorum gerekli makamlardan..

Arsızca konuşmak ne demek?

Önemsemeyen vurdum duymaz kişilere ne denir?

Adam sendecilik: Önemsememe, vurdumduymaz davranışlar içinde olma işi. Tutumuna, davranışına gerekli özeni göstermeyen, umursamaz.

Yılışık tip ne demek?

Yılışık tip ne demek?
yalakaliktan farkli, bambaska bir kisilige sahip insandir. is yerinde herkesle aile * olmaya calisan, onlari surekli evine davet eden, patronla kanka haline gelen, evinden herkese yemek getiren, annelik ya da babalik rolunu oynayan insandir.

Arlı kelimesi ne anlama gelir?

Arlı kelimesi Türkçe'de "Namuslu, utangaç, sıkılgan." anlamına gelir.

Arsız çiçekler nelerdir?

Halk arasında arsız diye anılan sardunya çiçeği çok hızlı büyüyüp çiçek açan ve bakımını iyi yaptığınızda sürekli çiçek açan bir saksı çiçeğidir. Pembe, kırmızı, beyaz gibi farklı renkleri bulunan sardunya çiçeği evinize renk katar. Sardunya çiçeğini yazın 2 günde bir kışın ise haftada iki kez sulamanız yeterlidir.

"Arsız" terimi genellikle utanma duygusunun gelişmemiş, yüzsüz, hayasız davranışlarda bulunan kişiler için kullanılır. Arsızlık genellikle kaba ve saygısızca davranışlar sergilemek anlamına gelir. Kimi zaman mecazi anlamda ise zerafetten uzak, kabalık yapan, incelikten yoksun kişiler için de kullanılabilir. Arsızlık genellikle olumsuz anlam taşır ve genelde toplumun kabul ettiği normlara uymayan davranışları ifade eder. Bu tip davranışlarda bulunan kişilere karşı tepkiler genellikle olumsuz olabilir çünkü bu tür davranışlar insanlar arasında içtenlik ve saygıyı zedeleyebilir.

Voleybolda neler vardir?

CorelDRAW nerelerde kullanilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt