Editör
Efsanevi Üye
Voleybolda neler vardır?
Voleybol oyunu kısaca bir voleybol filesi ile ortadan ikiye bölünmüş bir sahada, altışar oyuncudan oluşan iki takımın karşı karşıya oynağı bir spor dalıdır. Bu oyunun belli kuralları olan ve topa elle vurulup karşı takımın topu karşılayamamasının hedeflendiği oyun olarak da adlandırılmaktadır.
Voleybolda hangi turnuvalar var?
Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Ligi.
Voleybol vuruşları nelerdir?
Voleybol vuruşları nelerdir?
Voleybol topunu file üzerinden karşı takımın alanına göndermek için yapılan vuruşlar üçe ayrılır: Smaç, plase ve pas.
CEV 2021 nerede?
CEV 2021 nerede?
2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda heyecan yarın başlayacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu yıl 32. kez gerçekleştirilecek organizasyona Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan birlikte ev sahipliği yapacak.
Neslihan Demir voleybolu neden bıraktı?
Final oynamayı hak ettiğimizi düşünüyorum ama bazen bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Kontrolünüzden çıkıyor her şey ve olmuyor. Ben gelmeden önce bir sakatlık yaşamıştım. İki tane iğne olup çıktım maça ama yine de bir şey yapmadım.
Voleybolda bir takımın kaç vuruş hakkı vardır?
Başlıca Voleybol Kuralları Altı oyuncudan oluşan takımların topu rakip sahaya geçirmesi için 3 kez topa dokunma hakkı vardır. Bu vuruşlar genellikle elle yapılsa da pozisyon gereği ayakla yapılan vuruşlar da voleybolda kabul görür. Oyuncular oyun başlamadan önce kendi sahalarına belli düzende dizilmek zorundadır.
1 set kaçta biter?
1 set kaçta biter?
Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar. Voleybolda Set Kazanmak: Bir set (netice, 5'inci set hariç) 25 sayıya en az 2 sayı farkla ulaşan ilk takım tarafından kazanılır.
Voleybol kaçta bitiyor?
Voleybol kaçta bitiyor?
Topun oyun alanı içindeki her teması bir sayı olarak değerlendirilirken takımlardan biri 25 sayıya ulaştığında set tamamlanıyor. Rakibinden önce 3 set kazanan takım ise maçın da galibi oluyor.
CEV Final Four 2021 ne zaman?
2021 CEV AVRUPA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI GRUP MAÇLARI BİTTİ Mİ? Şampiyonada grup maçları 18-26 Ağustos'ta, 8'li finaller ise 28-30 Ağustos'ta oynanacak.