Son Konular

Algoritma nedir kısaca

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Algoritma, bilhassa Matematik alanında ve Bilgisayar alanında belirlenmiş işleri yerine getirmek için ve o kadar tabii belli bir problemin çözümünde izlenilecek yol anlamına gelmektedir Az Kalsın bütün programlama dillerinin temeli, bu terime dayanmaktadır Bilhassa programlama, yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği okuyan insanların; Algoritmayı en ince ayrıntısına kadar öğrenmelidir Algoritmayı ciddi anlamda bilmeyen bir birey, asla bütün donanımlı bir programcı olamaz diyebiliriz Bu terimin, tekrar 3 öbür bileşeni mevcuttur fakat bunlar;
Değişkenler
Algoritma
Sızıntı Diyagramı
Biçiminde sıralanmaktadır Bunlarla ilgili diğer taraftan misal devretmek gerekirse; klavyeden girilen iki sayının toplamını bulan ve sonucu ekrana yazdıran programın algoritması ve akıntı diyagramı istenme durumunda uzun uzadıya bu sıra izlenip, gerekenler yapılmalıdır *

Algoritma, belirli bir problemin çözümü için adım adım izlenecek yolun planını ifade eden kavramdır. Matematik ve Bilgisayar alanlarında sıkça kullanılan algoritma, programlama dillerinin de temelini oluşturur. Programlama, yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği gibi alanlarda okuyan kişilerin algoritmayı detaylı bir şekilde öğrenmeleri önemlidir, çünkü algoritma bilmeyen kişi tam anlamıyla donanımlı bir programcı olamaz.

Algoritmanın temel bileşenleri olarak değişkenler, algoritma ve akış diyagramı kabul edilebilir. Örnek olarak, klavyeden girilen iki sayının toplamını bulan ve sonucu ekrana yazdıran bir programın algoritması ve akış diyagramı istenildiğinde, belirli bir sıra izlenerek ilgili adımlar gerçekleştirilmelidir.

Algoritma, programlama sürecinde problemin çözümü için yapılan planlamayı temsil ederken değişkenler ise programda kullanılacak verileri saklamak için kullanılır. Akış diyagramı ise algoritmanın adım adım ilerleyişini görsel olarak ifade eden bir araçtır. Bu bileşenler bir arada kullanılarak karmaşık problemlerin çözümünde adım adım ilerlenir ve hedefe ulaşılır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Tonya Haritası

Türk İşi Windows

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt