Son Konular

Alanda yapilan inkilaplar nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Alanda yapılan inkılaplar nedir?

Toplumsal alanda yapılan inkılaplar içinde de; Şapka Kanunu, Tekke, Zaviye ve Türbelerin Kapatılması, Ölçü, Rakam ve Takvimdeki Değişiklikler, Soyadı Kanunu, Unvan ve Lakapların Kullanımını Yasaklayan Kanun, Kılık-Kıyafet Kanunu konularını ele alacağız.
Atatürk eğitim alanında ne yaptı?
Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan Yenilikler: * 3 Mart 1924'te Tevhid-i Tedrisat Kanunu ilan edildi. Eğitim öğretim laikleştirildi. Bütün okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandı. Medrese ve okul ikiliğine son verildi * 1 Kasım 1928'de Latin alfabesi kabul edildi.

Atatürk'ün eğitim ve kültür alanında yaptığı inkılaplar nelerdir?

3 Mart 1924'te Tevhid-i Tedrisat Kanunu eğitimde birlik sağlanması için çıkarılmıştır. Böylece mektep ve medrese ayrımı ortadan kalkmıştır. Bu kanunla eğitimde birlik ilkesi benimsenerek millî kültür birliği de sağlanmıştır. Ayrıca eğitimin laikleşmesi konusunda önemli bir adım atılmıştır.
Atatürk'ün siyasi alanda yaptığı inkılaplar nelerdir?
Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar:

Siyasi alanda yapılan inkılaplar nelerdir açıklamalı?

Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar Nedir
Mustafa Kemal Atatürk'ün ne gibi eğitim ve kültür anlayışı vardır?
Atatürk'ün eğitim anlayışı, kültür değişimine ilişkin anlayışının bir sonucudur. Eğitimin çağdaş kültüre dayanması, eğitimde ulusallık ilkesini bozmayacaktır. Atatürk, Milli Kurtuluş Savaşına başlarken dayandığı ulusçuluk hareketi, bu bakımdan statik bir hareket değildir.

Cocukla evlenene ne denir?

Kas tekrar cikar mi?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.433
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt