- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Adalanma ne demek?
Planlı ya da plansız enerji kesintilerinde PV sistemin şebekeyi veya yerel dağıtım sistemini besleyip elektrik çarpma riskinin ortaya çıkmasının önlenmesi için bu zorunludur. Bu durum "adalanma" olarak adlandırılır ve şebeke/dağıtım sisteminde çalışanlar için potansiyel bir tehlike arz eder.
Adalanma etkisi nedir?
Şebeke ile bağlantılı (aküsüz) fotovoltaik sistemlerde, şebekede oluşabilecek herhangi bir kesinti durumunda, gü- neş panelleri gün ışığı olduğu sürece sisteme enerji verme- ye devam edecek ancak şebeke tarafı enerjisiz hatlarla(sea) sarılı bir ada(island) gibi davranacaktır. Bu duruma "adalan- ma (islanding)" denilir.
51 H nedir?
51 H nedir?
Açıklamada Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'ne geçtiğimiz mayıs ayında eklenen 5.1.h. maddesi ile tüketicilerin aynı dağıtım bölgesinde kalmak şartı ile bulunduğu veya farklı yerlerde, sözleşme güçlerini aşmamak kaydı ile arazilere GES kurulumlarının yapılmasına imkan getirildiği hatırlatıldı.
YEK bedeli ne demek?
YEK bedeli müşterilerinin toplam tüketimi oranında tedarikçilere fatura edilen bir bedel. Ayrıca biliyoruz ki ikili anlaşmalarla serbest tüketicilere enerji satan tedarikçiler satış fiyatlarını genellikle düzenlenen tarifelerden belli bir oranda indirim yaparak belirliyorlar.
YEK belgeli üretim tesisleri nedir?
Yenilenebilir enerji kaynak belgesi (YEK Belgesi): Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik enerjisinin iç piyasada ve uluslararası piyasalarda alım satımında kaynak türünün belirlenmesi ve takibi için üretim lisansı sahibi tüzel kişiye Kurum tarafından verilen belgeyi, ifade eder.
Yekdem fiyatı ne demek?
Yekdem fiyatı ne demek?
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması anlamına gelen bu kavram ile teşvik edilen santrallerin teşvik mekanizmaları ve genel olarak oluşan toplam maliyetin ve/veya tedarikçilerin tüketimlerine olan oransal maliyeti kastedilmektedir.