Editör
Efsanevi Üye
Zencefilli kurabiye nasıl yapılır?
Zencefilli Kurabiye Adam Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırptım.
- Yumurtayı ve pekmezi de ekleyerek çırpmaya devam ettim.
- Son olarak tüm malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Gerekirse 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz.
Zencefilli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
Elediğiniz unu, kabartma tozu, tarçın ve zencefili katıp yoğurun. Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Hamuru açın ve kalıplarla kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
IKEA kurabiyesi nasıl yapılır?
IKEA kurabiyesi nasıl yapılır?
Zencefilli İkea Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ eritir içine pekmez konur ve karıştırılır. İçine diğer malzemeler de konur ve sertçe bir hamur yapılır. Hamur açılır ve şekil verilir. önceden ısıtılmış 180*C sıcaklıkta 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Cevizli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
Cevizli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını alarak yoğuralım.
- Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizi de ekleyelim ve son kez yoğuralım.
Şeker hamurlu kurabiyeler ne kadar dayanır?
Streç filme sarılı ve hava almayan saklama kabındaki şeker hamuru artık saklanmaya hazırdır. Yaklaşık oda sıcaklığına alınan ve havayla teması tamamen kesilen şeker hamuru ortalama olarak on beş gün boyunca hiçbir şekilde bozulmadan muhafaza edilebilir. Şeker hamuru hazırlandığı gibi şeker hamuruna uygulanmamalıdır.
Kurabiye kavanozda ne kadar saklanır?
Cam kavanoz içerisinde saklanan bisküviler, 1 ay süreyle taze ve çıtır çıtır bisküviler yenmesini sağlamaktadır. Yalnız cam kavanozda saklanan bisküvileri güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek de önemlidir.