Son Konular

Zeki Muren Anneciğim Sozleri

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Zeki Muren Anneciğim sozu
Zeki Muren Anneciğim şarkı sozleri
Zeki Muren Anneciğim şarkı sozu
Mazide kalan hatıra gibi
Şevkatli kollarını ac bana anne
Geceler cok soğuk, sessiz ve karanlık
Uşudum, ustumu ortsene anne
Anne, anne, anneciğim
Yanımda olmanı ne cok isterdim
Dizine yatıpta uyurdum anne
Dilimde dua gozumde ruyasın
Seni cok istedim hasretim anne
Anne, anne, anneciğim
Uyandım uykudan aradım seni
Sağıma soluma bakındım anne
Geceler cok soğuk, sessiz ve karanlık
Uşudum, ustumu ortsene anne
Anne, anne, anneciğim…

Zeki Müren'in unutulmaz eserlerinden biri olan "Anneciğim" şarkısıyla özlem ve sevgi dolu duygulara tercüman olmuştur. Şarkının dokunaklı sözleri annesinin hasretini çeken birinin duygularını en iyi şekilde ifade etmektedir. Zeki Müren'in eşsiz yorumuyla daha da anlam kazanan şarkı, bir anne ile evlat arasındaki bağı ve özlemi derinden hissettirmektedir.

Şarkının sözlerinde yer alan "Mazide kalan hatıra gibi, şevkatli kollarını aç bana anne" cümlesi, geçmişteki anıları hatırlayarak annesinin şefkatine olan özlemi dile getirmektedir. "Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık, üşüdüm, üstümü örtsene anne" mısraları ise annesinin yokluğunda duyulan yalnızlığı ve onun sıcaklığına olan ihtiyacı anlatmaktadır.

"Anne, anne, anneciğim, yanımda olmanı ne çok isterdim, dizine yatıp ta uyurdum anne, dilimde dua gözümde rüyasın, seni çok istedim hasretim anne" sözleri ise bir çocuğun annesine duyduğu özlemi ve onun varlığının güven ve huzur veren etkisini vurgulamaktadır.

Şarkının tekrarlanan nakarat kısmı ise annenin yokluğunda duyulan özlem ve hasreti ifade ederken, onun sevgi dolu kollarında huzur bulma isteğini dile getirmektedir. Zeki Müren'in eşsiz yorumuyla "Anneciğim" şarkısı, her dinlendiğinde annesini özleyen herkesin duygularına tercüman olmaktadır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Evanescence Forgive Me Turkce Cevirisi

Ozledim teninin kokusunu ozledim notaları

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt