Son Konular

Zeki Arslantürk Kimdir, Hayatı

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Zeki Arslantürk,
Akıllı Arslantürk Kimdir,
Zeki Arslantürk Hayatı,
Akıllı Arslantürk Hakkında Veri
Zeki Arslantürk Biyografi; Akıllı Arslantürk 1950 yılında Trabzon Of ilçesinde doğdu İmamHatip Okulunu bitirdi 1969'da Eyüp Lisesi, ayrım derslarini vererek bitirdi 1974'te İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu İmamHatip Okulu diploması ile de İstanbul İslam Enstitüsüne kayıt yaptırdı ve iki okulu benzer anda bitirdi Atatürk Ünüversitesi İşletme Fakültesine tezgâhtar oldu Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde 1979 yılında Türk Sosyolojisinde Nâima'nın Yeri ve Osmanlı Devleti'nin Çökme Sebepleri adlı doktora tezini tamamladı Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde öğretim üyeliği ve Bolu Iş Yüksekokulunda müdürlük yaptı 1993 yılında doçent oldu 1995'te Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulunda öğretim üyesi iken, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine naklen atandı 1999'da profesörlüğe yükseltildi
Akıllı Arslantürk Kitapları
Sosyoloji Kavramlar Kurumlar Süreçler Teoriler, Tayfun Amman ile birlikte, Çamlıca Yayınları, ISBN 9758646028
Naima'ya Kadar XVII Yüzyıl Osmanlı Toplum Yapısı, Ayışığı Kitapları, 1997 *

Zeki Arslantürk 1950 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğmuş ve eğitim hayatına bu şehirde başlamıştır. İmam Hatip Okulu'nu bitirdikten sonra 1969 yılında Eyüp Lisesi'nden fark dersleri alarak mezun olmuştur. Daha sonra 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı dönemde İstanbul İslam Enstitüsü'ne kaydını yapmıştır. Bu süreçte hem İmam Hatip Okulu diploması hem de İstanbul İslam Enstitüsü eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Zeki Arslantürk, akademik kariyerine devam ederek Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tez görevlisi olarak görev almış ve burada 1979 yılında "Türk Sosyolojisinde Nâima'nın Yeri ve Osmanlı Devleti'nin Çökme Sebepleri" adlı doktora tezini başarıyla tamamlamıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmış ve aynı dönemde Bolu İş Yüksekokulu'nda müdürlük yapmıştır.

1993 yılında doçent ünvanını alan Zeki Arslantürk, 1995 yılında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu'nda öğretim üyesi iken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne naklen atanmıştır. 1999 yılında ise profesör unvanını almıştır.

Akıllı Arslantürk'ün yayımlanmış kitapları arasında "Sosyoloji Kavramlar Kurumlar Süreçler Teoriler" Tayfun Amman ile birlikte, Çamlıca Yayınları'ndan ve ISBN 9758646028 ile; "Naima'ya Kadar XVII Yüzyıl Osmanlı Toplum Yapısı", Ayışığı Kitapları'ndan 1997 yılında yayımlanmıştır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Dünya Coğrafyası

Ayın Evreleri Dünyayı Nasıl Etkiler

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt