Editör
Efsanevi Üye
Zeka Oyunlarından egzersiz açılır mı?
Hali hazırda bulunan egzersiz yönetmeliğinde akıl ve zeka oyunları ile ilgili bir alan olmadığından Akıl ve Zeka Oyunları ile ilgili herhangi bir belge ile egzersiz açılması mümkün değildir.
Egzersiz en az kaç öğrenci ile açılır?
Etkinliğe katılacak en az öğrenci sayıları ne kadardır?
ETKİNLİK ALANI | EN AZ ÖĞRENCİ SAYISI
i) Masa Tenisi | 6
j) Jimnastik | 6
k) Yüzme | 6
İ) Satranç | 6
Ders dışı egzersiz hazırlık planlamaya dahil edilir mi?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve evde eğitim kapsamında okutulan dersler hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin hesabında dikkate alınacak fakat ders dışı eğitim çalışmalarının ise hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınmayacaktır.
Egzersiz 40 saate dahil mi?
Egzersiz 40 saate dahil mi?
Ders dışı yaptığınız çalışma 40 saat üst sınırına dahil değildir. Sizin fiilen girdiğiniz ders saati sayısı 30+6'dır ve herhangi bir sorun yok.
Rehber öğretmen egzersiz açabilir mi?
Rehber öğretmen egzersiz açabilir mi?
Söz konusu genelgede bu etkinliklerin yürütülmesinde görev alacak öğretmenler ve her bir etkinliğe katılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar belirlenmiştir. Fakat sitemize iletilen bilgilere göre rehber öğretmenlere ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında egzersiz görevi verilmemektedir.
Zeka oyunları egzersiz kaç saat?
6 saate kadar egzersiz açılabilir.Ders dışı sayıldığı için haftalık 40 saatlik çalışma süresine dahil değildir. Üniversitelerden alınan belgeler egzersiz için yeterlidir fakat Halk eğitim Kursu için ya Halk Eğitimden veya hizmet içinden alınan veya benim gibi Tüm Zeka Oyunları Federasyonu'ndan (TAZOF) belge gereklidir.
2021 2022 egzersiz açılabilir mi?
Meb ders dışı egzersiz yönetmeliği 2021-2022 esaslarına göre gerekli şartları sağlayarak egzersiz açılır. Ders dışı egzersiz planı yönetmeliği çerçevesinde öncelikle o egzersizi açmak için gerekli olan yeterliliğe sahip olunması gerekmektedir.
DYK planlamaya dahil edilir mi?
– DYK kapsamında girilen dersler rutin müfredat kapsamında girilen ders görevleri de dâhil olmak üzere her 10 saat için 1 saat hazırlık planlama karşılığı ek ders hesabında dikkate alınır. – Haftalık 30 saat derse giren öğretmenlere 3 saat hazırlık ve planlama ücreti ödenir.