Son Konular

Zayiat mi zayiat mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Zayiat mı zayiat mı?

"Zayiat mı?" yoksa "Zayiyat mı?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Zayiyat şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zayiat şeklinde olmalıdır.

Zaafı olan zayiat verir ne demek?

Zayiat vermek deyimi de Türkçe içerisinde kullanılan ifadelerden bir tanesini oluşturmaktadır. Zayiat vermek ifadesi; zarar ya da ziyana uğramak, yitikler ya da kayıplar vermek, zarar görmek şeklinde ifade edilir.

Zayiat vermemek ne demek?

Zayiat vermemek ne demek?
zayiat verdirmek Kayba uğratmak, zarar ziyan vermek.

Zatıâlinize ne demek?

a. (za:tıa:liniz) "Saygın bir kişi olan siz" anlamında kullanılan bir söz: "İyi amma zatıaliniz kapıya geldiği zaman beni sormadınız." -O. C. Kaygılı.

Savaş zayiatı ne demek?

Askeri kullanımda zayiat, askerlerin ya da asker olmayan insanların ölüm, yaralanma, hastalık, ele geçirilme ve kaybolma gibi nedenler dolayı görev yapamaz hale gelmeleridir.

Zayi nasıl yazılır TDK?

Zayi nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Zayietmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zayi etmek şeklinde olmalıdır.

Muzakere nasıl yazılır TDK?

Müzakere etmek ne demek TDK? a. (müza:kere) 1. Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma, oylaşma: "Cumhuriyet ilanına karar vermek için Ankara'da bulunan bütün arkadaşlarımı davete ve onlarla müzakere ve münakaşaya asla lüzum ve ihtiyaç görmedim." -Atatürk. 2.

En güzel Zaafımsın ne demek?

Zaaf; düşkünlük, dayanamama demektir. Zaafımsın demek, "Sen en zayıf yanımsın. Sana karşı koyamam." anlamına gelir.

Bir insanın en büyük zaafı nedir?

Bir insanın en büyük zaafı nedir?
Bu dört büyük zaaf şunlardır: 1-Servet: Mal biriktirme tutkusu, 2-Riyaset: Makam, mevki tutkusu, 3-Şehvet: Kadın ya da erkek tutkusu.

Zat ı muhterem ne demek?

Zatı muhterem kime denir? Hürmete lâyık, saygıdeğer kişi.

Askeriyede eğitim zayiatı ne demek?

Peki eğitim zayiatı nedir? Eğitim zayiatı dediğimiz şey aslında askeriye içerisinde kullanılan bir kavram. Bir genç zorunlu askerlik sırasında savaş dışı herhangi bir sebeple öldüğünde genel tanımlama bu. Eğitim zayiatı deyip dosyasını kapatabiliyorlar.

Zayi etmek ne demek TDK?

Zayi etmek ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu'na göre Zayi etmek kelimesinin anlamı: yitirmek, kaybetmek.

Zayiat mı, zayiye mi yazılmalı konusu oldukça dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Doğru kullanımı "zayiat" şeklinde olan kelime genellikle "zayiyat" şeklinde yanlış yazılmaktadır. "Zayiat" kelimesi zarar veya kayıp anlamında kullanılırken, "zayi etmek" ise yitirmek veya kaybetmek anlamına gelmektedir.

"Zaafı olan zayiat verir" ifadesi genellikle zayıf noktaları olan kişilerin zarara uğrayabileceğini ya da kayıplara neden olabileceğini ifade eder. "Savaş zayiatı" terimi ise askeri kullanımda sıkça karşılaşılan bir terim olup, askerlerin ölüm, yaralanma, ele geçirilme gibi durumları içerir.

"Zatıâlinize" ifadesi ise saygılı bir şekilde hitap etmek için kullanılan bir deyimdir. "Zayi" kelimesinin doğru yazımı ise "zayi etmek" şeklindedir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime yitirmek veya kaybetmek anlamına gelmektedir.

"Müzakere" kelimesinin doğru yazımı "müzakere etmek" şeklindedir. Müzakere etmek, fikir alışverişinde bulunmak veya oylaşmak anlamına gelir. "Zaafımsın" ifadesi ise "Sen en zayıf yanımsın, sana karşı koyamam." anlamını taşır.

"Bir insanın en büyük zaafı nedir?" sorusuna verilen cevapta, insanın servet, riyaset ve şehvet gibi büyük zaafları olduğu belirtilmektedir. "Zatı muhterem" ifadesi ise saygıdeğer bir kişiyi ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

Son olarak, "eğitim zayiatı" terimi askeriyede kullanılan bir kavram olup, zorunlu askerlik sırasında savaş dışı sebeplerle ölen gençler için kullanılmaktadır. "Zayi etmek" kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı ise yitirmek veya kaybetmek olarak tanımlanmaktadır.

21 Ocak Kova burcu mu Oglak burcu mu?

Wann wendet man die 2 Vergangenheit an?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt