Modoratör
Efsanevi Üye
Zamir nedir 5 örnek?
Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler zamirin bulunmasında kolaylık sağlar. Anlamlarına ve görevlerine göre zamirler ayrılır. Zamir cümleleri için örnekler şu şekilde: Bu yeri ben satın aldım.
Adıl ne demek örnek cümle?
Adıl ne demek örnek cümle?
Zamirler (Adıllar) konu anlatımı ve örnekleri 1-Şahıs zamirleri: Şahıs isimlerinin yerine kullanılan zamirlerdir. Örnekler: Benim silgim, senin defterin, onun tokası, onların tarlaları, sizin sesiniz, bizim kedimiz. Çocuklar yalnız sizin lafınıza güvenirler.
Ne sözcüğü zamir örnekleri?
Ne sözcüğü zamir örnekleri?
Başlıca soru zamirleri "Ne?" ve "Kim" sözcükleridir….Zamir Örnekleri ve Zamir Cümleleri
- Senden başka bir isteğim yok.
- Onu okulda göremedim bugün.
- Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız.
- Bizleri kırmadığınız için minnettarız.
- Beni bir daha görmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.
- Daha geçtiğimiz hafta onları uyarmıştım.
Adıl nedir 4 sınıf?
Zamirler varlık isimlerinin yerine kullanılır. Cümle içerisinde sıklıkla kullanılan zamirler adıl olarak da tanımlanabilir. Ek alarak da cümle içinde kullanılabilen zamirler kendi içerisinde de farklı konu başlıkları altında incelenir.
Adıl diğer adı nedir?
Adıl diğer adı nedir?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.
Sizin ki ilgi zamiri mi?
Sizin ki ilgi zamiri mi?
Cümlede daha önce geçmiş bir ismin ya da isim tamlamalarında tamlananın yerini tutan ek hâlindeki "-ki" zamiridir. İlgi zamiri olan –ki daima kendisinden önce gelerek kelimeye bitişik yazılır ve bir ismin (tamlananın) yerini tutar. Bizim arabamız sizinkinden eski.