Son Konular

Zaman ve Aşk...

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Bir zamanlar, butun duyguların
uzerinde yaşadığı bir ada varmış:
Mutluluk, Uzuntu, Bilgi ve
tum diğerleri, Aşk dahil
Bir gun, adanın batmakta olduğu,
duygulara haber verilmiş
Bunun uzerine hepsi,
adayı terketmek icin
sandallarını hazırlamışlar
Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş
Cunku, mumkun olan en son ana
kadar beklemek istemiş
Ada neredeyse battığı zaman,
Aşk, yardım istemeye karar vermiş
Zenginlik,
cok buyuk bir teknenin icinde gecmekteymiş
Aşk,
Zenginlik, beni de yanına alır mısın?
diye sormuş
Zenginlik,
Hayır, alamam Teknemde cok fazla altın
ve gumuş var, senin icin yer yokdemiş
Aşk, cok guzel bir yelkenlinin icindeki
Kibir'den yardım istemiş
Kibir, lutfen bana yardım et!
Sana yardım edemem Aşk
Sırılsıklamsın
ve yelkenlimi mahvedebilirsin
diye cevap vermiş Kibir
Uzuntu yakınlardaymış
ve Aşk, yardım istemiş:
Uzuntu, seninle geleyim
Off, Aşk, o kadar uzgunum ki,
yalnız kalmaya ihtiyacım var
Mutluluk da Aşk'ın yanından gecmiş
ama o kadar mutluymuş ki,
Aşk'ın cağrısını duymamış
Aşk, birden bir ses duymuş:
Gel Aşk! Seni yanıma alacağım
Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş
Aşk o kadar şanslı ve
mutlu hissetmiş ki kendini
onu yanına alanın kim olduğunu
oğrenmeyi akıl edememiş
Yeni bir kara parcasına vardıklarında,
Aşk'a yardım eden, yoluna devam etmiş
Ona ne kadar borclu olduğunu
farkeden Aşk, Bilgi'ye sormuş:
Bana yardım eden kimdi?
O, Zaman'dıdiye cevap vermiş Bilgi
Zaman mı?
Neden bana yardım etti ki?
diye sormuş Aşk
Bilgi gulumsemiş:
Cunku sadece Zaman Aşk'ın ne kadar
buyuk olduğunu anlayabilir

Aşk ve Zaman arasındaki ilişki gerçekten derin ve anlamlı bir hikayede işlenmiş. Aşk, bir adada diğer duygularla birlikte yaşarken, adanın batma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıyla diğer duygular adayı terk etmeye karar vermişler. Ama Aşk, diğer duyguların aksine adada kalmayı tercih etmiş, çünkü en son ana kadar beklemek istemiş. Ancak adanın neredeyse battığı bir noktada Aşk, yardım istemeye karar vermiş.

Aşk sırasıyla Zenginlik, Kibir, Üzüntü ve Mutluluk'tan yardım istemiş. Zenginlik fazla malı mülkü olduğu için yardım edemeyeceğini belirtmiş, Kibir yelkenliyi mahvedebilirsin diyerek yardım etmek istememiş, Üzüntü yalnız kalmak istediğini söylemiş ve Mutluluk ise Aşk'ın çağrısını duymamış. Sonunda yaşlı ve bilge bir sesin "Gel Aşk! Seni yanıma alacağım." demesiyle gerçek yardımı bulan Aşk, yoluna devam ederek yeni bir kara parçasına varmış.

Aşk, yardım eden kişinin kim olduğunu merak ederek Bilgi'ye sormuş ve cevap olarak Zaman olduğunu öğrenmiş. Zaman'ın neden yardım ettiğini sorgulayan Aşk'a Bilgi, "Çünkü sadece Zaman, Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir." şeklinde cevap vermiş.

Bu hikaye Aşk'ın zamanla olan ilişkisini ve Zaman'ın Aşk'ı anlamak için gereken olgunluğu temsil etmesini çok güzel anlatmış. Sonunda yardımı zamanın getirdiği gerçek anlamı keşfetmek Aşk için çok önemli bir ders olmuş. Kesinlikle her duygunun, her olayın kendi zamanında ve şeklinde gerçekleştiğine dair derin bir mesaj içeriyor. Harika bir paylaşım, teşekkür ederim!

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Gusellik Abidemmmm'e

Linkoln Ve Kennedy

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt