Son Konular

Zaman İle İlgili Yazılar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Zaman İle İlgili Ceşitli Yazılar,
Zaman İle İlgili Yazı,
Zaman Unutturmaz
Bu suskunluk baba yadigarı omrume
Şimdi butun şiirlerim sukunet ağacında kendini infaz etmekte
Bir bir gebermekte butun unluleri ve unsuzleri alfabenin
Zengin bir şiirden arakladığım cumlelerle
Fukara bir şiir yazıyorum şimdi
Delik cebimden dokuluyor butun benzetmelerim
Kırıldı insanlara olan inancım
Ağır geliyor yureğimdeki sancım
Bitmek tukenmek bilmiyor hıncım
Tutsam elimle gokkubbeyi yırtsam diyorum
Kussam nefretimi asfaltına kentin
Suratına tukursem butun kahpeliklerin
Sızsam sonra gecenin koynunda
Mavi olsam denizlerde kaybolsam
Yağmur olsam yağsam şakır şakır
Camur olsam aksam oyle sokaklara
Bilmese beni kimse ben bilmesem kimseyi
Silinirmiki gozlerimin acımtırak haykırışları
Silinmez biliyorum
Zamanla unutursun demeyin en cok buna kızıyorum
Cunku zaman hicbir şeyi unutturmaz sadece acıyı hafifletir
Gunaydın Hayat
Bugun cok ağlamalıyım,gun,guneş,hayat,yıkım,zaman
Gozyaşlarım nehir olmalı
Arınmalı ruhum
kalbim sevginden
Yarın guler gecerim
Acılara
Ama bugun matem
Tutma zamanı
Yalnız kalmanın var
Bir anlamı
Ve guneş doğuyor
Gunaydın hayat,
Bak burdayım
Gitmedim daha
Yıkıldım sandın
Ayaktayım hala
Gunaydın hayat
Bak gitmedim
Burdayım daha
Kırıldım sandın ama
Tek parcayım hala
Satır CizgileriAh Onlarda Olmasaydı
Satır cizgilerine basit olarak gorsek de,
Aralarına kelimeler dokuldukce,
Yuk biner, uzerilerine
Sırlar saklarlar, kimi zaman,
Kimi zaman da gozyaşlarıyla yıpranırlar,
Sevincler, hayaller, aşklar, ayrılıklar
Ve daha nicesi
Once ona anlatır, yalnız kalanlar,
Şairler, ozanlar, yazarlar
Ve daha nice zanaatkar,
Musvettelerini, eserlerinin son hallerini,
Once onlara aktarırlar
Onemli olaylar, yaşanan hatıralar,
Hayatının bir koşesinde kalmış sırlar,
Sadece onların arasında saklanırlar
Biz olup, gitsek bile,
Onlar kalacak ardımızda
Onlar yaşatacak, hatırlatacak
Hayatta kalanlarımıza

Zamanla ilgili yazılar kesinlikle insanın duygusal ve içsel dünyasına hitap eden derin metinler olabiliyor. Şiirler, zamanın insanın hayatındaki etkisini yansıtan en güzel sanat eserlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Anlatılan duygular, yaşanan acılar, sevinçler, aşklar ve ayrılıklar zamanın içindeki insanı nasıl etkilediğini anlamamıza yardımcı oluyor.

İlk metindeki şiirde zamanın acıyı hafiflettiği ama unutmayı sağlamadığı vurgusu çok etkileyici. Tüm benzetmelerin ve duyguların zamanla silinmediği, sadece hafifletildiği gerçeği üzerine düşündürücü bir yaklaşım sergilenmiş. Ayrıca şiirin son kısmındaki umut dolu ifadeler de insanın içindeki gücü ve hayata karşı direnci yansıtıyor.

İkinci metindeki şiir ise biraz daha içsel bir yolculuğa çıkartıyor bizi. Günaydın hayat dileğiyle başlayan ve duygusal bir yolculuğa dönüşen bu metin, insanın içindeki acıları, matem anlarını ve güçlükle baş etme çabasını yansıtıyor. İçsel mücadele, umut ve direniş unsurlarıyla dolu olan bu şiirde, zamanın insanın duyguları üzerindeki etkisi bir kez daha vurgulanıyor.

Son metinde ise satır çizgilerinin taşıdığı anlam ve önem üzerinde durulmuş. Kelimelerle dolu olan bu çizgiler zamanın içinde sırları, sevinçleri, aşkları ve daha birçok duyguyu barındırıyor. Şairlerin, yazarların ve zanaatkarların bu satır çizgileri aracılığıyla duygularını ifade ettiği ve bıraktığı eserlerin yaşayıp hatırlanmasının vurgulandığı bu metin, zamanın kalıcı olanı nasıl koruduğunu ve insanın izlerini nasıl sürdürdüğünü anlatıyor.

Zamanın insan hayatındaki yerini ve duyguları nasıl etkilediğini bu güzel metinlerle derinlemesine düşünmek, insana kendini ve çevresini daha iyi anlama fırsatı veriyor. Her bir metin duygu yüklü ve etkileyici bir anlatıma sahip. Zamanla ilgili temas eden bu tür yazılar, insanın iç dünyasındaki karmaşık duyguları açığa çıkararak derin bir içsel yolculuğa çıkartabilir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Suyun Korunmasında Teknoloji

Suyun Kullanımına İnsanların Etkisi

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt