- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yüzde 10 luk dilim nedir?
Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir. Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir.
Üniversite yüzde 10 luk dilim nasıl hesaplanır?
Yüzde onluk dilime girmek için bir sınırlama yoktur. Yani üniversite bitinceye kadar yüzde onluk dilime girerseniz kalan dönemlerde cüzi bir miktar harç ödemesi yapmanız gerekir. Genellikle bu oran 'dir. Örneğin ikinci öğretim okumaktayken dönemlik 700 TL ödüyordunuz ve başarılık olarak %10'luk dilime girdiniz.
10 a girince ne oluyor?
yüzde 10'a giren ikinci öğretim öğrencileri, normal öğretim öğrencileri kadar harç ödüyorlar. birinci öğretim öğrencileri ise yüzde 10'a girdikleri takdirde harç ücretlerinin yarısını ödüyorlar. kısaca, sınıfta en yüksek not ortalamasına sahip yüzde onluk dilimde olmanız gerekir.
10 a giren öğrenciler nedir?
Her yarıyılın sınavları sonunda (bütünleme sınavı sonrası, yaz okulu öncesi) ikinci öğretim programında, bulundukları döneme kadar ki derslerden tekrar dersi olmayan, alması gereken tüm dersleri almış ve ilk %10`a giren öğrenciler belirlenir.
Ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş var mı?
MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar.
%10 belgesi nedir?
İKİNCİ ÖĞRETİMDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN DERSLERİ EN AZ DD İLE GEÇMELERİ VE KENDİ SINIFLARINDAKİ EN BAŞARILI %10'LUK DİLİME GİRMELERİ DURUMUNDA TAKİP EDEN DÖNEMDE 1. ÖĞRETİM HARCI ÖDEMESİNİ AMAÇLAYAN BİR SİSTEMDİR.
Ilk yüzde on belgesi nedir?
Il yüzdelik dilimi nasıl hesaplanır?
Güncel yüzdelik dilimi ne demek?
Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir.