Modoratör
Efsanevi Üye
Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı nasıl yapılır?
Yurt dışı eğitim danışmanlığı pozisyonunda çalışmak için özel olarak eğitim alınması gereken tek bir bölüm yoktur. Tercihen ilgili üniversitelerin danışmanlık alanında ders veren bölümleri tercih edilebilir. Ön lisans ya da lisans mezunu olup gerekli nitelikleri taşıyan bireyler yurt dışı eğitim danışmanı olabilir.
Eğitim danışmanları ne iş yapar?
Eğitim danışmanı; özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçerek, onlara kurumu tanıtıp sağlanacak eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak için çalışır. Öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak, çözüm önerileri üretir.
Üniversite öğrenci danışmanı nedir?
Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Akademik danışmanınız ÖBİKAS kayıt sisteminde belirtilmiştir. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir. Akademik ders kayıtları danışman onayından sonra kesinleşir.
Yurtdışı Eğitim Danışmanı ne kadar maaş alır?
Yurtdışı Eğitim Danışmanı ne kadar maaş alır?
Uluslararası eğitim danışmanlığı, tüm dünyayı gezme fırsatının yanı sıra maddi anlamda da tatmin edici fırsatlar sunmaktadır. Sektörde maaşlar minimum 4000 lira ile başlamaktadır. İyi bir eğitim danışmanı aylık kazancını maaş + primler ile beraber 25.000 liraya kadar çıkarabilmektedir.
Uluslararası Danışman Nasıl Olunur?
Uluslararası Danışman Nasıl Olunur?
Yurt dışı eğitim danışmanı olmak için okunması gereken özel bir bölüm yoktur. İşletme, Pazarlama ya da Halkla İlişkiler bölümlerinden mezun olanlar yurt dışı eğitim danışmanı olarak çalışabilir.
Eğitim danışmanı ne kadar maaş alır?
Eğitim Danışmanı maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.730 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Eğitim Danışmanı ortalamasına göre Eğitim Danışmanı maaşı yaklaşık 4.860 TL seviyelerindedir.
Eğitim danışmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?
En az lise mezunu olan kişiler eğitim sektörü ile ilgili bilgi sahibi oldukları takdirde eğitim danışmanı olarak çalışabilir. Fakat üniversitelerin Pazarlama, İşletme, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölümlerini bitiren kişiler bu meslekte daha avantajlıdır.
Iyi bir eğitim danışmanı nasıl olunur?
Eğitim danışmanı olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır: Güçlü gözlem yapmak. Etkili iletişim kurmak. Olaylara çözüm odaklı yaklaşabilmek.