Son Konular

Yunus Emre Ama Yok Şarkı Sözü

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Yunus Emre Ama Yok Şarkı Sözü,
Benim burda kararım yok
Ben burdan gitmeye geldim
Bezirgânım metaim fazla
Alana satmaya geldim
Ben gelmedim davi için
Benim işim sevi için
Gönüller dost evi için
Gönüller yapmaya geldim
Dost esriği deliliğim
Aşıklar bilir neliğim
Devşiriben ikiliğim
Birliğe yetmeye geldim
O hocamdır ben kuluyum
Arkadaş bahçesi bülbülüyüm
O hocamın bahçesine
Şad olup ötmeye geldim
Burda biliş olan canlar
Orda bilişirler imiş
Bilişi ben hocam ile
Halim arzetmeye geldim
Siz Yunus'tan sorun haber
Dost kanda ise anda var
Haberi gel gör benden al
Ben onu görmeye geldim *

Yunus Emre'nin "Ama Yok" isimli şarkısının sözlerine yer vermişsiniz. Bu dizeler, Yunus Emre'nin mistik bir anlayışla hayatı ve insan ilişkilerini ele aldığı şiirlerine tipik bir örnektir. Yunus Emre'nin eserlerinde sevgi, dostluk, birlik, aşk ve maneviyat gibi kavramlar derin bir şekilde işlenir.

Yunus Emre'nin bu dizelerinde kendisini oldukça etkileyici bir şekilde anlatmaktadır. O'nun sade ve içten diliyle, insanın özüne dokunarak onun iç dünyasına seslenmektedir. "Ben gelmedim dava için, Benim işim sevi için, Gönüller dost evi için, Gönüller yapmaya geldim" gibi dizelerde Yunus Emre'nin insan sevgisine ve yüce değerlere olan inancını hissedebiliriz.

Yunus Emre'nin eserlerinde sıkça yer alan "dost" kavramı da bu dizelerde ön plandadır. O, dostluk ilişkilerinin ve birlikte yaşamanın insanın ruhsal gelişiminde ne kadar önemli olduğunu vurgular.

Yunus Emre'nin şiirlerini okuyanlar, onun insan sevgisi, hoşgörü ve birlik mesajlarına derinden dokunduğunu ve insanı manevi açıdan zenginleştirdiğini hissederler. Onun eserleri her çağda ve herkes için ilham verici bir kaynak olmuştur.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Adıyamanın Meşhur Yemekleri

Niçin Düzenli Orduya Geçme İhtiyacı Hissettik

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt