Son Konular

Yunanistan universite ucretsiz mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Yunanistan üniversite ücretsiz mi?

Yunanistan'daki devlet üniversitelerinin ücretleri Yunanistan vatandaşları için ücretsiz olup, yabancı öğrenciler için lisans eğitimi yıllık 807 USD'dir. Bu ücret birçok devlet üniversitesi için geçerliyken, Selanik Üniversitesi yıllık eğitim ücreti yabancı öğrenciler için 3.000 USD'dir.
Ingilizce dersi kaçıncı sınıfta bitiyor?
Sekiz yıllık ilköğretim yasasından sonra İngilizce, ilköğretim ikinci sınıflara kadar çekilmiştir.
Yunanistanda üniversite nasıl okunur?
Öncelikle Türkiye'de lise diploması sahibiyseniz, diplomanızla yabancı öğrenci statüsünde Yunanistan'daki istediğiniz her üniversiteye ve her bölüme girme hakkına sahipsiniz. Üniversite sınavlarına girmeden lise diploma notuyla üniversite okumanın sadece yabancı öğrenciler için geçerli olduğunu unutmayalım.

Yunanistan üniversitelerine nasıl başvurulur?

İşte gerekli belgeler;
- Lise mezuniyet belgesi.
- Lise belgesinin Yunanistan Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanması
- Üniversite okumasında engel yoktur belgesi.
- Başvuranın ve ebeveynlerden birisinin Yunan vatandaşı olmadığının belgesi.
- Yunanistan'da bir liseden mezun olmadığının belgesi.
- 2 fotoğraf.
- Pasaport fotokopisi.
Yunanistan'da üniversite sınavı var mı?
Yunanistan'da Üniversite Okumak için Ekstra Sınav Yok Türkiye'de bir sınava girilmesi gerekmiyor. Liseyi bitirmiş olmak yeterli.
Yunanistan'da eğitim nasıl?
Yunanistan'da her akademik yıl 16 haftalık iki yarıyıldan oluşmaktadır. Yunanistan'da lisans eğitimi 4 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl ve doktora eğitimi en az 3 yıl sürmektedir. Yunanistan'da AB vatandaşı olmayan öğrenciler için devlet üniversitesi eğitim fiyatları yıllık ortalama 1.500 Euro'dur.
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.

Beslenmeye bagli kronik hastaliklar nelerdir?

Osmanli Viyana yi aldi mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt