- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yunanca Nike ne demek?
Nike (Yunanca telaffuz: [nǐːkɛː]), Yunan mitolojisinde zafer tanrıçasıdır. Roma mitolojisindeki karşılığı Victoria'dır.
Nike heykeli kimin?
Kanatlı Zafer Heykeli veya Kanatlı Zafer Anıtı, Yunan mitolojisi zafer tanrıçası Nike'nin MÖ 3. yüzyıldan kalma mermer heykelidir. Semadirek Kanatlı Zaferi veya Semadirekli Nike olarak anılan heykel 1884 yılından beri Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir.
Zafer tanrıçası Nike nasıl okunur?
bu sebeple okunuşu ingilizce kurallarına bağlı değildir. "nike" kelimesi latincedir. zafer tanrıçası anlamına gelir. bu sebeple latince okunuşu olan "nayki" kullanılır.
Güneş Tanrısı adı nedir?
Helios, Yunan mitolojisinde yer alan Hyperion ve Theia isimli Titanların birleşmesi üzerine ortaya çıkan göksel varlıklardan biridir. Güneş tanrısı olarak bilinen Helios aslında güneşin kendisidir.
Nike türkçe anlamı ne demek?
İngilizce-Türkçe İsim, Mitoloji zafer tanrısı.
Nike simgesi neyi simgeler?
Ünlü spor kıyafet ve ürünleri markası Nike adını alırken, logo da bir öğrenciye, sadece 35 dolara yaptırılır. Logo, soldan sağa adım adım zafere koşan bir sporcuyu tasvir etmektedir.
Hermes tanrısı kimdir?
Hermes (Yunanca: ʽἙρμῆς ), Yunancada "Hermes Trimegustus" (üç kere kutsanmış hermes) anlamına gelmektedir. Zeus ve Maia'nın oğludur. Zeus'un habercisidir. Tanrıların en kurnazı sayılır, tanrıların en hızlısıdır.
Nike nasıl telaffuz edilir?
Nike. Bombayı patlatıyorum.Herkesin 'nayk' olarak bildiği fakat asıl okunuşu 'nayki' olan marka.Çok tuhaf değil mi?
Amerika Birleşik Devletleri merkezli Nike, dünyanın önde gelen spor ayakkabı ve giyim markalarından biridir.
Nike işareti nereden gelir?
Dünyanın en bilinen markalarından olan Stanford Üniversitesi'nde MBA yapan Phil Knight tarafından 1971 yılında kurulan Nike'ın Swoosh denen ünlü simgesi, Carolyn Davidson adlı bir üniversite öğrencisi tarafından 35 dolara çizilmiştir.