Son Konular

Yümni Sezen Kimdir, Hayatı

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Yümni Sezen Kimdir, Hayatı
Yümni Sezen Kimdir, Biyografisi
Yümni Sezen Kimdir,
Yümni Sezen (d 1938, Birecik), din sosyoloğu, akademisyen
Doğduğu şehir halkı olan Birecik 'te birincil ve ortaokul öğrenimini yaptıktan daha sonra 1957 'de Gaziantep Lisesini bitirdi 1961 'de Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi 'nden mezun oldu Ulusal Eğitim Bakanlığına tabi değişik okullarda öğretmen ve idareci olarak çalıştı 1975 'de İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsü 'nde öğretmenlik yaptı 197678 İstanbul Yüksek Hoca Okulu Müdürlüğü görevinde bulundu 1985 'de Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesine öğretim görevlisi olarak geçti Bir sene daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Inşa ve Sosyal Değiştirme Anabilim Dalında doktorasını tamamladı Sırasıyla Asistan Doçent, Doçent ve sonradan Profesör unvanlarını aldı Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde Din Sosyolojisi öğretim üyeliğinden emekli olarak çalışmalarını sürdürmektedir Evli ve üç kız babasıdır
Çalışmaları felsefe, sosyoloji, din sosyolojisi ve İslâmi sosyoloji çalışmaları üzerinde yoğunlaşmıştır
Eserleri
Günümüzde İslâmiyet ve Milliyetçilik (1978)
Sosyolojiye Tarafından AhaliHalk MüziğiDevlet (1982)
Tarihi Maddeciliğin Inceleme ve Tenkidi (1984)
Hayatın Manâsı (1984)
Sosyoloji Açısından Din (1988, 1993, 1998)
Sosyolojide Esas Bilgiler ve Tartışmalar (1990, 1997)
Türk Toplumunun Lâiklik Anlayışı (1993)lpl
İslâm Sosyolojisine Antre (1994)
Maddeci Felsefenin Çıkmazları (1996)
Insancılık ve Atatürk Devrimleri (1998)
Çağdaşlaşma, Yabancılaşma ve Kimlik (2003)
Dinler arası Diyalog ihaneti (2006) *

Yümni Sezen, 1938 yılında Birecik'te doğmuş bir din sosyoloğu ve akademisyendir. Eğitim hayatına Birecik'te başlayan Yümni Sezen, Gaziantep Lisesi'ni bitirdikten sonra 1961 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine Ulusal Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen ve idareci olarak devam etmiş, daha sonra farklı görevler üstlenmiştir. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerine devam etmiştir.

Yümni Sezen'in çalışmaları felsefe, sosyoloji, din sosyolojisi ve İslami sosyoloji üzerine yoğunlaşmıştır. Eserleri arasında "Günümüzde İslamiyet ve Milliyetçilik" (1978), "Sosyolojiye Tarafından Ahali-Halk Müziği-Devlet" (1982), "Sosyoloji Açısından Din" (1988, 1993, 1998) gibi önemli kitaplar yer almaktadır. Din, sosyoloji, çağdaşlaşma, kimlik, ve insanlık gibi konuları ele alan eserleriyle tanınan Sezen, Türk toplumunun laiklik anlayışı üzerine de çalışmalar yapmıştır.

Yümni Sezen, evli ve üç kız babası olup, emekli olduktan sonra da çalışmalarını sürdürmektedir. Din sosyolojisi alanında yaptığı katkılar ve yayımladığı eserlerle Türk akademik camiasında önemli bir yere sahip olan Yümni Sezen, akademik kariyerinde başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

erozyonun önemi

Dünyanın Dağları

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt