- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yüksek lisans dondurma hakkı kaç yıl?
Kayıt dondurma dilekçeleri YÖK mevzuatı ve kararları doğrultusunda öğrencilerimizin durumlarına göre değerlendirilerek Enstitü Yönetim Kurulu tarafından nihai karar verilecektir. Eğitim süreleri boyunca yüksek lisans öğrencileri en çok iki yarıyıl, doktora programı öğrencileri en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Yüksek lisans tez kaç dönem?
Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK'ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yüksek lisans kayıt dondurma azami süreden sayılır mı?
Kayıt dondurulan süre, azami süreden sayılmayacak. Lisansüstü eğitimde tez aşamasında olan öğrencilerin tez döneminde öğretimlerine uzaktan devam edebilmelerine ya da kayıt dondurma işleminden yararlanıp yararlanamayacaklarına, tez danışmanın görüşü alınarak üniversite yönetim kurulunca karar verilecek.
Kayıt dondurma azami süreden sayılır mi?
Öğrenci kayıt dondurduğu yarıyılda/yılda öğrenimine devam edemez ve sınavlara, tek ders sınavı hariç, giremez. (4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Peki yüksek lisansta kaç ders var?
Yüksek lisans konusunda herkesin kafasında bir soru işareti de yüksek lisansta kaç ders olduğu kaç sene süreceği ,yüksek lisans ders seçimi ,dersler hangi günler hangi saatlerde oluyor,çalışırken yüksek lisans yapmanın zorlukları sizler için bu soruların tüm cevaplarını İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergin Akkurt'tan Öğrendik.
Ne kadar uzun süreli bir yüksek lisans programıdır?
Çalışmayanlar için yüksek lisans çalışanlara göre biraz daha kısa sürede bitebilir. Normal yüksek lisans süresi 2 yıldır. Çalışmayan kişilerde genellikle bu 2 yıllık süre içinde yükske lisans eğitimi tamamlanır.
Çalışmayanlar için yüksek lisans çalışanlara göre biraz daha kısa sürede bitebilir. Normal yüksek lisans süresi 2 yıldır. Çalışmayan kişilerde genellikle bu 2 yıllık süre içinde yükske lisans eğitimi tamamlanır. Bir işte Çalışan ve yüksek lisans eğitimi almak isteyenler kişiler de ders saatleri 6 dan sonra yapılmaktadır.