Editör
Efsanevi Üye
Yüksek lisans devlette paralı mı?
Devlet Üniversiteleri Tezli program ücret alınmamaktadır. Tezsiz programda yukarıdaki ücretler geçerlidir. Vakıf üniversitelerinde özel öğrenci olarak kabul gören lisans mezunu adaylar herhangi bir indirimden yararlanamazlar ve üniversite türü fark etmeksizin öğrenci statüsü alamazlar.
Yüksek lisans özel üniversitelerde ücretli mi?
Yüksek lisans özel üniversitelerde ücretli mi?
Devlet üniversitelerinde tezli lisans ücretsizdir. Ancak özel üniversitelerde tezli lisans için ücret ödemeniz gerekir. Özel ve devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans ücretlidir. Özel üniversitelerde yüksek lisans ücreti bölüme göre farklılık gösterir.
Doktorada harç ücreti var mı?
Devlet Üniversiteleri bünyesinde açılan tezli yüksek lisans ve doktora programlarını kazanan adaylar normal öğretim süresince herhangi bir katkı payı veya öğrenim ücreti ödemezler. Yani Yüksek lisans programına kayıt yapan öğrenciler bilimsel hazırlık hariç 2 yıl boyunca harç ücreti ödemezler.
Yüksek lisans Özel Öğrenci Harçları Ne Kadar?
Yüksek lisans Özel Öğrenci Harçları Ne Kadar?
Lisansüstü Programlarda 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Özel Öğrenci olarak kabul edileceklerden 1 saatlik ders ücreti Türk uyruklulardan 150 TL. yabancı uyruklulardan 300 TL. olarak belirlenmiştir.Yatırılan bedel bir yarıyıl içindir.
Tezsiz yüksek lisans kac yil surer?
MADDE 33 – (1) Tezsiz yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, iki yarıyıldır. Programın azami süresi üç yarıyıldır. MADDE 34 – (1) Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden az olmamak koşuluyla on ders ve dönem projesi dersi dâhil olmak üzere en az 60 AKTS kredisinden oluşur.
Özel üniversitelerde yüksek lisans ücretli mı?
Özel üniversitelerde yüksek lisans ücretli mı?
Devlet üniversitelerinde tezli lisans ücretsizdir. Ancak özel üniversitelerde tezli lisans için ücret ödemeniz gerekir. Özel ve devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans ücretlidir.
Tezsiz yüksek lisans kaç para?
Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri Toplam: 16.100 TL (3 yarıyılı kapsamaktadır,belirtilen toplam bedel üç eşit taksitte ödenmektedir. Ödemeler dönem başlarında Akademik Takvimde belirtilen Kayıt Yenileme tarihlerinde ödenir.)