Modoratör
Efsanevi Üye
Yüksek hızlı PCB tasarımı nedir?
Yüksek hızlı PCB, bir saniyede milyarlarca işlemi yönetebilen özel bir devre kartı türüdür.. Bu PCB'ler, birçok mikroişlemci ve diğer sağlam bileşenleri kullanarak bu hıza ulaşır.. Yani, herhangi bir kusur yüksek frekanslı PCB kurulu önemli bir sorun yaratabilir. Daha ileri, farklı işlemleri durdurabilir.
PCB üretimi nedir?
PCB üretimi nedir?
Baskılı devre kartı (kısaca BDK, İngilizce kısaltması PCB), elektronik devre elemanlarını monte etmek için yüzeyinde iletken (örneğin bakır) yollar ve adalar, yüzeyler arasında ise içi lehim kaplı delikler içeren değişik yalıtkan materyallerden yapılmış plakalardır.
PCB Panel Nedir?
Panel tasarımı (Paneling), yüksek hacimli elektronik APCB üretim sürecinin bir adımıdır. PCB üretimi ve yüzey montaj (SMT) dizgi hatlarının verimini artırmak için PCB'ler genellikle nihai üründe kullanılacak çok sayıda küçük, tekil PCB'lerden oluşacak şekilde tasarlanır.
Delik içi kaplama nedir?
Delik içi kaplama nedir?
Kimyasalsız Delikiçi Kaplama (ProConduct®) LPKF devre kartı yazıcısı veya ProtoLaser S ile kombine edildiğinde, LPKF ProConduct sistemi,kurum içi PCB prototip yapımı için anahtar bir bileşenidir. Güvenilir, esnek ve hızlı prototip üretimini kolaylaştırır.
PCB tooling ne demek?
PCB Üretimi Bunun nedeni, PCB üreticilerinin üretim için "tooling" masrafı denilen, kendi ortamlarını bizim tasarımımıza göre yapılandırırken harcadıkları eforu ücretlendirdikleri meblağı, bizden talep etmesidir. Bu masraf bir adet PCB üretilecekse de, bin adet PCB üretilecekse de bizim faturamıza eklenir.
PCB kart tasarımı yaparken hangi programları kullanabiliriz?
PCB kart tasarımı yaparken hangi programları kullanabiliriz?
FreePCB. Microsoft Windows işletim sistemleri için üretilmiş ücretsiz, açık kaynak kodlu PCB tasarım editörüdür.
PCB eğitimi nedir?
Kolay Kullanımı, devre şeması çizimi, kaliteli simülasyonu ve hızlı PCB çıktısı ile bu yazılım hem hobi, hem ticari kullanımlar için uygun ve öğrenimi kolay bir çizim programıdır. Temel elektronik baskı devre kartı (pcb) tasarımı, Easyeda eğitimine aşağıdaki ilgili tüm kişi ve kurumlar katılabilir.
Tooling bedeli ne demek?
Tooling bedeli ne demek?
PCB konusunda deneyimli olanlar bilirler, prototip PCB üretim maliyetleri oldukça yüksektir. Bunun nedeni, PCB üreticilerinin üretim için "tooling" masrafı denilen, kendi ortamlarını bizim tasarımımıza göre yapılandırırken harcadıkları eforu ücretlendirdikleri meblağı, bizden talep etmesidir.
PCB Layout ne demek?
PCB Layout baskı devre tasarımı için farksal çift desteğine sahip akıllı elle çizim, şekil tabanlı otomatik çizici, gelişmiş denetim ve geniş ithal/ihraç yeteneklerine sahip üst düzey bir mühendislik aracıdır.