Son Konular

YTU E Kayit yeterli mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

YTÜ E Kayıt yeterli mi?

– Elektronik kayıt öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt işlemini tercih edenlerin kayıt işlemini E-Devlet üzerinden yapmaları ve aşağıda belirtilen belge yükleme işlemini gerçekleştirmeleri yeterlidir. Kayıt işlemi için tekrar Üniversiteye gelmeyeceklerdir.

YTÜ en fazla kaç kredi alabilirim?

Öğrenim sürelerine bakılmaksızın tüm öğrenciler, bir yarıyılda derslerin çakışmaması koşulu ile en fazla 25 kredilik ders alabilirler. AGNO'su 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler 28 krediye kadar ders alabilirler. Üniversitemize yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri en fazla 25 kredilik ders alabilirler.

YTÜ ders seçimleri ne zaman?

YTÜ ders seçimleri ne zaman?
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıt işlemleri 27 Eylül-06 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YTÜ katkı payı kimler ödeyecek?

Katkı payını kimler öder? Program sürelerini aşan (Önlisans-Lisans-Lisansüstü) öğrencilerden her bir dönem için birinci öğretimde öğrenci katkı payı alınır….Sıkça Sorulan Sorular
- T.C.
- Yurt dışında bulunduğundan e-devlet şifresi alamama,
- Halen bir başka yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma,

E kayıt yapmak zorunlu mu?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.

3 sınıf olmak için kaç kredi ITÜ?

3 sınıf olmak için kaç kredi ITÜ?
a) Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, b) (Değişik:RG – 04/08/2019-30852) Öğretim planından en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar. c) Öğretim planından en az 110 krediyi tamamlayanlar ise dördüncü sınıf öğrencisi olarak tanımlanırlar.

Mezun olmak için kaç kredi YTÜ?

Bir Yüksek Lisans programından mezun olmak için öğrencilerin; en az 21 yerel kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve bir tez almaları, tüm derslerden en az CB derecesi ile başarılı olmaları, minimum 120 AKTS kredisi almış ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.

Yıldız Teknik ders seçimi nasıl yapılır?

SİSTEMDE DERS SEÇİMİ a) Derse Kayıt Menüsünün Seçimi Soldaki menüden "Derse Kayıt" başlığı altındaki "Ders Alma Programı" seçeneğini işaretledikten sonra karşınıza gelen ekranda ders alma işlemlerini yapabilirsiniz.

Ders kaydı ne zaman 2021?

Ders kaydı ne zaman 2021?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp 1 Ekim Cuma günü saat 23.59'da sona erecektir.

Kimler katkı payı ödeyecek?

I-Katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler:
- Birinci öğretim programlarında TC uyruklu olup program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder.
- İzledikleri yan dal programını program süresinde bitiremeyen yan dal öğrencileri, izledikleri yan dal programı için katkı payı öder.

YTÜ'de elektronik kayıt işlemi isteğe bağlıdır ve öğrenciler tercih ettikleri takdirde E-Devlet üzerinden kayıtlarını tamamlayabilirler. Bu sayede Üniversiteye tekrar gitmelerine gerek kalmaz. Ancak asıl kayıt işlemi için birebir başvuru yapmak zorunludur. Öğrenciler aynı zamanda ders seçimlerini de E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler.

Öğrenciler bir yarıyılda en fazla 25 kredilik ders alabilirler. Ancak AGNO'su 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler 28 krediye kadar ders alabilirler. Yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri ise en fazla 25 kredilik ders alabilirler.

YTÜ'de ders seçimleri 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı için 27 Eylül-06 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ders seçimi işlemlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında tamamlamaları gerekmektedir.

Mezun olmak için Yüksek Lisans programından en az 21 yerel kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve bir tez almak gerekmektedir. Ayrıca tüm derslerden en az CB derecesi ile başarılı olunmalı, minimum 120 AKTS kredisi alınmalı ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması en az 2.50/4.00 olmalıdır.

Katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler arasında birinci öğretim programlarında TC uyruklu olup program süresini aşmış olan öğrenciler ve yan dal programını program süresinde bitiremeyen yan dal öğrencileri bulunmaktadır. Bu öğrenciler katkı payı ödemek durumundadırlar.

Utanma nedir TDK?

Asbestin neden oldugu meslek hastaliklari?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt