- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
YTD vermek suç mu?
diğer kurum ya da şahısların yatırım danışmanlığı yapmaları yürürlükteki düzenlemeler kapsamında kesinlikle mümkün değildir. yetki belgesi olmadan yatırım danışmanlığı yapmak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını ve elde edilen menfaatin üç katından az olmamak üzere para cezasını gerektiren bir suçtur.
Kurulca izin verilen haller dışında ihraççıların yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri sermaye piyasası araçlarının alım ve satım işlemlerinden kaç aylık süre içinde?
ihraç eden tüzel kişiler (şirketler) ve yatırım fonları olarak tanımlanan ihraççıların, yönetim kurulu üyelerinin, komite üyelerinin, şirkette idari sorumluluğu bulunan yöneticilerinin; sermaye piyasası araçlarında altı ay veya daha kısa vadeli alım satım gerçekleştirerek elde ettikleri net kazançların, ihraççılara …
YTD zorunlu mu?
Yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin baş harflerinden borsada kullanılan YTD kısaltması elde edilmiştir. Borsa ile ilgili bir görüşün sonunda YTD ibaresini bulundurmak yeterli bir şey değildir. Bu kısaltma ile birlikte uyarı metni de yayınlamalıdır.
YTD neden söylenir?
mevcut yılın başından (1 ocak) günümüze kadar olan süreyi ifade eder. borsacılar arasında kısaca "yatırım tavsiyesi değildir"i özetler.
Sermaye piyasası kurulu Başkanı kim?
SPK'nın ilk Başkanı Prof. Dr. İsmail Türk'tür. Mevcut başkan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 17 Nisan 2018 tarihinden bu yana Kurulun başkanlığını yürütmektedir.
SPK sınavını kim yapıyor?
SPK lisanslama sınavları, sermaye piyasası kurulu tarafından yapılan, sermaye piyasası alanında çalışmak isteyen personel, yönetici, türev araçlar personeli, değerleme uzmanı, kredi derecelendirme ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerini, bilgi ve tecrübelerini …
SPK izni nasıl alınır?
Sermaye Piyasası Kurulu. Portföy yönetim şirketi için faaliyet izini almak isteyen şirketlerin aşağıda yer alan dilekçe ve form ile bu form ekinde yer alan bilgi ve belgeleri doldurarak Kurul'a başvuruda bulunması gerekmektedir.
SPK ya şikayet nasıl yapılır?
Şikayet Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır? Borsa dışı uyuşmazlıklarla ilgili bilgilere ise https://www.tspb.org.tr/tr/tspb-musteri-uyusmazliklari-hakem-heyeti/ adresli internet sitelerinden ulaşılması mümkündür.
Niye herkes Ytd diyor?
Borsada kullanılan YTD terimi yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin baş harfleri ile oluşturulmuş bir kısaltmadır. Borsada bu cümleyi kullanmak oldukça önemlidir. Borsa senetleri inceleyen insanların bu cümleyi kullanmasının nedeni kendilerini koruma altına almak içindir.
YTD ne zaman 2022?
Adayların ilgiyle takip ettiği sınavlar yayınlanan takvim tarihlerine göre düzenlenecek. Yayınlanan takvimde sınav tarihlerinin yanı sıra başvuru tarihlerini ve sonuç açıklama tarihleri de yer alıyor. Buuna göre YKS TYT oturumu 18 Haziran 2022'de, AYT ve YDT oturumları ise 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.