Son Konular

Yoresel turkuler nelerdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yöresel türküler nelerdir?

Türkülerimiz listesi, sözleri ve hikayeleri….
- Adana – Yenice Yolları Bükülür Gider / Adana Köprü Başı
- Aydın – Kır Atına Bineyim Yar Yoluna Gideyim / İnce Mehmet.
- Ankara – Karpuz Kestim Yiyen Yok / Başına Bağlamış Karalı Yazma.
- Bursa – Oğlan Oğlan Kalk Gidelim.
- Denizli – Cemilem / Yavaş Yavaş Esen Seher Yeli Mi.

Karadeniz Bölgesi yöresel müzikleri nelerdir?

Bölgede halk sazlarından kemençe, tulum, zurna, davul kaval, bağlama ağırlıklı olarak çalınmakla beraber, atma türküler, yol havaları, karşılama, horon halay, bar türü müzikler icra edilmektedir.

Türkü kaça ayrılır?

Türkü kaça ayrılır?
Ninniler ve çocuk türküleri, tabiat üzerine türküler, aşk türküleri, kahramanlık türküleri, askerlik türküleri, tören türküleri, iş türküleri, acıklı olaylarla ilgili türküler, güldürücü türküler, karşılıklı söylenen türküler, oyun türküleri, ağıtlar.

Bursa türküleri nelerdir?

BURSA'NIN OYUN TÜRKÜLERİ:
- Saniye Türküsü
- Efe Türküsü
- Sarı Mustafa Türküsü
- Sertbaşı Türküsü
- Kasap Mehmet Türküsü
- Bursa'nın Işıkları Türküsü
- Yemeni Türküsü
- Düğün Havası (Nar Ağacı Nar Veriyor)

En sevilen türküler nelerdir?

Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tuttu.

Karadeniz bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?

Karadeniz bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?
Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Trabzon'un yöresel müzikleri nelerdir?

Trabzon Türküleri (102 Kayıt|1.Sayfa)
- Türkü Adı
- Ağasar Dereleri Aksa Yukarı
- İrfan Ruhi Eren.
- Trabzon.
- Ah Dağlar Serin Dağlar.
- Hüseyin Dilaver.
- Trabzon.
- Altın Tasta Gül Kuruttum 2.

Türkü isimleri nelerdir?

En Güzel Türküler Denince Akla Gelen 15 Türkü
- Allı Turnam – Neşet Ertaş
- Acem Kızı – Kubat.
- Elif Dedim Be Dedim – İncesaz.
- Kırmızı Gül Demet Demet – Yavuz Bingöl.
- Tanrıdan Diledim Bu Kadar Dilek – Cengiz Özkan.
- Etek Sarı Sen Etekten Sarısan – Haluk Tolga İlhan & Grup Abdal.
- Kuş Kanadın Kırılsın – Ayşenur Kolivar.

Türkü nedir çeşitleri nelerdir?

Türkü nedir çeşitleri nelerdir?
Konularına göre türküler:
- Ninniler.
- Çocuk türküleri.
- Doğa türküleri.
- Aşk türküleri.
- Kahramanlık ve askerlik türküleri.
- Tören türküleri.
- İş türküleri.
- Karşılıklı türküleri.

Bursa yöresine ait gelenek ve görenekler nelerdir?

Başında bayrak bulunan gelin alayı oğlan evine varınca arabadan en son gelin iner. Eve girerken başına pirinç, şeker, para atarak yeni evine bolluk bereket ve şeker gibi tatlı bir yaşam geçirmeleri dilenir. Eve girmeden önce kayınpeder geline hediye olarak takı takar.

Bursa müzikleri nedir?

Bursa Müzik kültürü, Karagöz gölge oyunu müziklerinden, aşıklık geleneğine, doğaçlama müzikle süslenen söyleşilere, törensel müziklerden oyun havalarına, güzelleme ve koçaklamalardan ağıtlara, ninnilere, harman türküleri, köy güvendeleri, geleneksel sohbet toplantılarında (Gezek, Erfene, Danışık, Çıra Gecesi) söylenen …

En güzel türküler hangileri?

En güzel türküler hangileri?

Türküler, Türk halk kültürünün en önemli unsurlarından biri olarak yüzyıllardır Türk toplumunun duygularını, yaşam tarzını ve tarihini yansıtmaktadır. Yöresel türküler, Anadolu'nun her bir köşesinden farklı ezgiler, sözler ve hikayelerle günümüze kadar gelmiştir.

Karadeniz Bölgesi'nin yöresel müzikleri arasında kemençe, tulum, zurna, davul, kaval ve bağlama gibi enstrümanlarla icra edilen atma türküler, yol havaları, karşılama, horon, halay ve bar müzikleri bulunmaktadır. Bu müzikler genellikle coşkulu ritimleri ve doğaya ait temalarıyla dikkat çeker.

Türküler, genel olarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Bunlar arasında ninniler, çocuk türküleri, tabiat türküleri, aşk türküleri, kahramanlık türküleri, askerlik türküleri, tören türküleri, iş türküleri, acıklı olaylarla ilgili türküler, güldürücü türküler, karşılıklı söylenen türküler, oyun türküleri ve ağıtlar yer almaktadır.

Bursa'ya özgü birçok türkü bulunmaktadır. Bursa'nın oyun türküleri arasında Saniye Türküsü, Efe Türküsü, Sarı Mustafa Türküsü, Sertbaşı Türküsü, Kasap Mehmet Türküsü, Bursa'nın Işıkları Türküsü, Yemeni Türküsü ve Düğün Havası gibi eserler bulunmaktadır.

En sevilen türküler arasında "Yarim İstanbul'u Mesken mi Tuttu" gibi klasikleşmiş eserler bulunmaktadır. Bu türküler genellikle derin anlamlar taşıyan sözleri ve etkileyici melodileriyle dinleyicilerin kalbinde özel bir yer edinmiştir.

Trabzon'un yöresel müzikleri arasında "Ağasar Dereleri Aksa Yukarı", "İrfan Ruhi Eren", "Ah Dağlar Serin Dağlar", "Hüseyin Dilaver", "Altın Tasta Gül Kuruttum" gibi eserler bulunmaktadır. Her biri Trabzon'un özgün müzik kültürünü yansıtmaktadır.

En güzel türküler arasında Akla Gelen 15 Türkü arasında; "Allı Turnam" - Neşet Ertaş, "Acem Kızı" - Kubat, "Elif Dedim Be Dedim" - İncesaz, "Kırmızı Gül Demet Demet" - Yavuz Bingöl, "Tanrıdan Diledim Bu Kadar Dilek" - Cengiz Özkan, "Etek Sarı Sen Etekten Sarısan" - Haluk Tolga İlhan & Grup Abdal, "Kuş Kanadın Kırılsın" - Ayşenur Kolivar gibi unutulmaz eserler yer almaktadır.

Türkülerin çeşitleri konu bazında geniş bir yelpazede yer almaktadır. Ninniler, çocuk türküleri, doğa türküleri, aşk türküleri, kahramanlık ve askerlik türküleri, tören türküleri, iş türküleri ve karşılıklı türküler gibi farklı temaları işleyen türküler Türk halk müziğinin zenginliğini ortaya koymaktadır.

Ana yardimci fiil nedir?

Cymbalta nedir ne icin kullanilir?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.381
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt