Son Konular

Yonetsel ekonomi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Yönetsel ekonomi nedir?

yönetim ekonomisi, kısıtlı kaynakların yönetimsel hedeflerin en etkin şekilde başarılması için nasıl yönlendirileceği ile ilgilenen bir daldır. her zaman istenilen, her şeyi aynı anda elde etmek mümkün değildir. bir şeyi elde etmek için başka bir şeyden vazgeçmek gerekebilir düsturunu uygulamaya koyar.

Yönetim Ekonomisi hangi konuları kapsar?

Konular, yönetim karar verme, arz ve talep, ampirik yöntemler, firmanın organizasyonu ve hedefleri, rekabet ve tekel, piyasa gücü ile fiyatlandırma, oligopol, oyun teorisi, belirsizlik ve küresel ticaretin ekonomik temellerini kapsar.

Yönetim ekonomisi dersi nedir?

Yönetim ekonomisi dersi nedir?
Dersin Amacı: Bu dersin amacı; mikro ekonomi teorisinin organizasyon içinde karar verme sürecine etkisi ve uygulama alanını açıklamak ve yöneticilerin sorumluluklarını vurgulamaktır.

Ekonomik mallar nelerdir?

Ekonomik faaliyetlerin gayesi; ihtiyaçları tatmin edebilmek için mala sahip olmaktır. Elde edebilmek için mutlaka belirli bir çaba harcanması ya da bedel Ödenmesi gereken mallara ekonomik mallar denir (örneğin, ekmek, peynir, elbise, otomobil).

Dayanıklı mal ve dayanıksız mal nedir?

Üretim malları dayanıklı ve dayanıksız mallar olarak ikiye ayrılır. Dayanıklı üretim malları, üretimi sağlayan ve uzun süreli kullanılan dikiş makinesi, traktör gibi mallardır. Dayanıksız üretim malları ise üretimin gerçekleşmesinde kullanılan kömür, petrol, elektrik gibi mallardır.

Bir malın ekonomik değeri nedir?

Bir malın ekonomik değeri nedir?
Ekonomik değer ya da İktisadî Değer, bir iktisadi ajana bir mal ya da hizmet ile sağlanan faydanın ölçümüdür.

Ekonomide mübadele ne demek?

(Exchange economy) İşbölümü ve uzmanlaşma temeline dayalı ekonomi, para ekonomisi. Ürettiği mal ve hizmetlerle kendi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan kapalı aile ekonomisinin tersidir. Burada, piyasa için üretim yapılır.

Miktarı ihtiyaçtan fazla olan mala ne denir?

Gelir artışına bağlı olarak talebi artan mallara normal mallar (kaliteli mallar veya lüks mallar) denir. Gelirin artmasına bağlı olarak talebi düşen mallar ise düşük mallar (Giffen mallar veya fakir mallar) olarak adlandırılır.

Dayanıklı mal ne demek?

Dayanıklı mal ne demek?
Faydası bir veya birkaç kez kullanmakla bitmeyen, uzun süreli sorunsuz değerlendirilen ürünlere dayanıklı tüketim malları denir. Bu ürünler daha katı ve sert yapılardır. Böylece evde ya da işyerleri ile beraber dışarıda rahat kullanım olanağı sağlar.

Yönetsel ekonomi, kısıtlı kaynakların yönetimsel hedefleri en etkin şekilde başarmak için nasıl yönlendirileceği ile ilgilenen bir disiplindir. Bu alanda, her zaman istenilen her şeyi aynı anda elde etmenin mümkün olmadığı gerçeği vurgulanır. Bir şeyi elde etmek için başka bir şeyden vazgeçme gerekliliğine odaklanır.

Yönetim ekonomisi genellikle yönetim karar verme süreci, arz ve talep, ampirik yöntemler, firmanın organizasyonu ve hedefleri, rekabet ve tekel, piyasa gücü ile fiyatlandırma, oligopol, oyun teorisi, belirsizlik ve küresel ticaretin ekonomik temelleri gibi konuları kapsar. Bu konular, bir işletmenin yönetim stratejilerini belirleme sürecinde odaklanılması gereken temel alanları içerir.

Yönetim Ekonomisi dersi, mikro ekonomi teorisinin organizasyon içinde karar verme sürecine etkisini ve uygulama alanını açıklamayı amaçlar. Aynı zamanda yöneticilerin sorumluluklarını vurgular ve onlara ekonomik karar alma konusunda çeşitli perspektifler sunar.

Ekonomik mallar, ihtiyaçları karşılamak için belirli bir çaba harcanması veya bedel ödenmesi gereken mallardır. Bunlar ekmek, peynir, elbise, otomobil gibi günlük yaşamda karşılaşılan ve talep gören mallardır.

Dayanıklı mallar; uzun süreli kullanılabilecek nitelikte olan dikiş makinesi, traktör gibi üretim mallarını ifade ederken, dayanıksız mallar ise üretimin gerçekleşmesinde kullanılan kömür, petrol, elektrik gibi kısa süreli tüketilebilen malları temsil eder.

Ekonomik değer ya da İktisadî Değer, bir mal ya da hizmet ile bir iktisadi ajana sağlanan faydanın ölçümüdür. Bu değer, malın veya hizmetin ekonomik anlamda önemini ve kullanım değerini ifade eder.

Mübadele, işbölümü ve uzmanlaşmaya dayalı ekonomiyi ifade eder. Üretim yapılan mal ve hizmetlerin piyasadaki talebe yönelik olarak gerçekleştirildiği ve ticaretin temelini oluşturduğu ekonomik yapıyı ifade eder.

Dayanıklı mal, tek seferlik veya birkaç kez kullanımdan sonra faydası bitmeyen ve uzun süreli kullanım sağlayan ürünleri tanımlar. Genellikle katı ve sağlam yapıya sahip olan bu ürünler, uzun süreli kullanım ve değerlendirme imkanı sunar. Bu sayede evde veya işyerinde rahatlıkla kullanılabilirler.

Cedaw acilimi nedir?

Lizozim nedir nerede bulunur?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.384
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt