- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yönetim nedir kısaca özeti?
Yönetim, insanların tek başlarına gerçekleştiremeyecekleri amaçlara ulaşabilmek için, başkalarına iş gördürme, başkaları aracılığı ile iş başarma ve amaçlara ulaşmadır. Yönetici, işleri bizzat yapan değil, yapılması gereken işleri planlayan, örgütleyen, koordine eden ve denetleyen kişidir.
Yönetim faaliyeti nedir?
Bir grup insanı belirli bir amaca ulaşmak için çekip çevirme eylemidir. Menajman olarak da ifade edilen yönetim kavramı, önceden belirlenmiş hedefler doğrultusunda kişileri koordinasyonunu sağlamaktır. Yöneten ve yönetilen unsurlarının olduğu eylemde başkaları aracılığıyla ereğe ulaşma söz konusudur.
Yönetim faaliyetlerinin önemli noktaları nelerdir?
Bunlar; Planlama • Örgütleme (organize etme) • Yöneltme (yürütme) • Kontrol (denetleme)'dir.
Yönetimin beşeri özellikleri nelerdir?
İnsansal (Beşeri) Özellik: Yönetmenin odak noktası insandır ve insanın insanla olan ilişkisinde yönetimden bahsedilebilir. Amaç Özelliği: Tanımında da geçtiği üzere belli bir amaca yönelik olarak yönetim gerçekleşir. Genel ve özel olarak ikiye ayırabiliriz. Grup Özelliği: Yönetim tek kişi olmaz.
Süreç yönetimi, süreçlerin strateji/planlama, analiz, tasarım, uygulama, izleme, kontrol, müşteri ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması için optimizasyon/sürekli iyileştirme parametrelerinin yaşamsal döngü çevrimidir.
Yönetim süreci nedir özellikleri ve aşamaları nelerdir?
Örgütlerde Yönetim Süreci "Yönetim: İnsanların tek tek gerçekleştiremeyecekleri amaçlara ulaşabilmek için yürütülen grup faaliyetlerine denir." Bu faaliyetleri; planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol olarak sıralayabiliriz.
Yönetim düşüncesinin başlangıcı kimlere dayanmaktadır?
Öte yandan bazı kaynaklar yönetim bilimindeki "klasik dönem düşünürlerini" Adam Smith ile başlatırken, bazı kaynaklar ise başlangıç olarak F. Taylor, H. Fayol ve M. Weber'i işaret etmektedirler.