- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yönetim nasıl devredilir?
Devredilme işlemleri ise şu şekilde gerçekleşiyor: -Kat Malikleri Kurulu toplanıyor. Toplantı; hem sayı, hem de arsa payı bakımından kat maliklerinin yarıdan fazlasının katılımı ile gerçekleşiyor. – Site/Apartman yönetimin bir firmaya devredilmesi yönünde karar alıyor.
Site yönetim değişikliği nasıl yapılır?
Site yönetim değişikliği nasıl yapılır?
Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır. Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir.
Site yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Site yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Bu sorunun cevabını site yönetim planı belirler.Ya yönetici olarak 1 kişi ya da yönetim kurulu olarak 3 kişi seçilir.İcra ya yönelik yönetim organıdır.Seçilen bu kurulda tüm bağımsız bölümlerin malikleri toplanır 3 asil ve 3 te yedek üyeden oluşur.
Site yönetici istifasını kime verir?
Bu toplantıda, yönetici gerekçeli nedenini açıklayarak istifasını kat malikleri kuruluna sunar. İstifa; tek taraflı bir irade beyanı olduğundan dolayı, istifanın kat malikleri kurulunca kabul şartı aranmaz. Akabinde yeni yönetici seçilerek yönetimin devamlılığı sağlanır.
Apartman Site yönetimi nasıl feshedilir?
Apartman Site yönetimi nasıl feshedilir?
Bölgedeki sulh mahkemesi tarafından tayin edilen apartman yöneticisi. Söz konusu tayin işleminin ardından altı aylık bir süre geçmediği sürece, kat malikleri kurulu tarafından değiştirilemez. Fakat haklı bir neden meydana gelir ise o kişiyi tayin etmiş olan sulh mahkemesi yöneticinin değişmesine izin vermektedir.
Apartman yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?
Apartman yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?
Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.
Yönetici nasıl değişir?
Apartmanda yönetici değişikliği nasıl yapılır? · Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. · Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Yönetici nasıl değiştirilir?
Yönetici nasıl değiştirilir?
Birincisi yöneticinin mutlak butlanla (kat malikleri/sakinlerin edinimlerini yerine getirmemesi) istifa etmesi, ikincisi denetçi veya denetim kurulunun en az oy çokluğu ile üçüncüsü ise kat maliklerinin 1/3 oranında imza toplayarak yapılabilmektedir.