Editör
Efsanevi Üye
Yönetim kurulu Üyesi nasıl atanır?
Yönetim kurulunda herhangi bir sebeple bir üyeliğin boşalması durumunda, yönetim kurulu, yasada aranan niteliklere sahip birini yönetim kurulu üyeliğine atar ve yapılacak ilk genel kurulda da genel kurulun onayına sunar. Seçilen üye genel kurul toplantısında onaylanırsa, yerine geldiği üyenin görev süresini tamamlar.
Yönetim kurulu Üyesi hissedar olmalı mı?
Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi olabilmenin şartları, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda yeniden belirlenmiştir. Anılan Kanun ge- reğince artık yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olması zorunlu değil- dir; bu kapsamda pay sahibi olmayanlar da yönetim kurulu üyesi olabile- cektir.
Yönetim kurulu 2 kişiden oluşur mu?
Yönetim kurulu 2 kişiden oluşur mu?
70- TTK 359. Maddeye göre; bir veya daha fazla kişiden oluşan Yönetim Kurulu esas sözleşmeyle atanmış veya Genel Kurul ile seçilmiş kişilerden oluşur. Tüzel kişi de Yönetim Kurulu'na üye seçilebilir. Tüzel kişi adına tescil edilecek gerçek kişinin tam ehliyetli olması şarttır.
Yönetim kurulu Üyesi maaş alabilir mi?
Yönetim kurulu Üyesi maaş alabilir mi?
6102 sayılı yeni TTK'nun 394 üncü maddesinde ise, Yönetim kurulu üyelerine, tutarı esas sözleşmeyle veya genel kurul kararıyla belirlenmiş olmak şartıyla huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve yıllık kârdan pay ödenebilir denilmektedir.
Anonim şirket yönetim kurulu üyeleri en fazla kaç yıl için seçilir?
Esas mukavelede aksine hüküm yoksa tekrar seçilmeleri caizdir." hükmüne karşılık, YTTK'nın 362. maddesinde "Yönetim kurulu üyeleri en çok üç yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir.
Bağımsız yönetim kurulu Üyeliği kaç yıl?
Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıla kadar olup, tekrar aday gösterilerek seçilmeleri mümkündür.
Yönetim kurulu Başkanı şirket sahibi mi?
Yönetim kurulu Başkanı şirket sahibi mi?
2.1. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi. Önceki bölümde de söz edildiği üzere, yönetim kurulu esasen anonim şirketler bakımından söz konusu olan bir 'yönetim ve temsil' organıdır.
Yönetim kurulu kaç kişiden olusur?
Yönetim kurulu kaç kişiden olusur?
23- ETTK'daki düzenlemeden farklı olarak yeni Türk Ticaret Kanunu ile yönetim kurulunun en az 3 (üç) kişiden oluşması zorunluluğu kaldırılarak, üye sayısının bir ve birden fazla olabileceği hükme bağlanmıştır.