Modoratör
Efsanevi Üye
Yöneticisi kaç yılda bir seçilir?
Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.
Yönetici masraflara katılır mı?
Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir. Ancak onarım ve ısınma gibi masraflara diğer kat malikleri gibi katılmalıdır.
Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?
Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?
Kat Mülkiyeti Kanununun 29. maddesinin 1. fıkrasında "kat malikleri kurulu yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır."
Yönetici seçimi nasıl yapılır?
Yönetici seçimi nasıl yapılır?
YÖNETİCİ, KAT MALİKLERİNİN HEM SAYI HEMDE ARSA PAYI BAKIMINDAN ÇOĞUNLUĞU TARAFINDAN ATANIR/SEÇİLİR. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır/seçilir; eski yönetici tekrar atanabilir/seçilebilir.
Site yöneticiliği kaç yıl yapılır?
Anagayrimenkulle ilgili tüm yönetimi sağlayan site yöneticisi yönetim planına çoğunluk kararı ile bir madde eklenmiş ise iki yıllığına da seçilebilir. Fakat mmadde eklenmemiş ise 1965 tarihli 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır.
Apartman yöneticisi nelerden muaf?
Apartman sakinleri dikkat! Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor.
Apartmanda yönetici yok ne yapabilirim?
Apartmanda yönetici yok ne yapabilirim?
– Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.
Apartman yöneticisinin görevi ne zaman sona erer?
Apartman yöneticisinin görevi ne zaman sona erer?
Yine söz konusu Kanunua göre sulh mahkemesi tarafından atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmediği takdirde, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor.
Apartman yönetimi toplantı yapmazsa ne olur?
Apartman yöneticisinin toplantı yapmamasına karşın, kat malikleri imza toplayarak, genel kurulu toplantıya çağırabiliyor. Kat maliklerinin isteği üzerine bu konuda Sulh Mahkemesi'ne başvurabiliyor.
Müdür ne kadar maaş alıyor?
GENEL MÜDÜR MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 16177 TL olan Genel müdür maaşları yapılan ek zamla birlikte 21110 TL'ye yükseldi. Buna göre Genel müdür (1/4) maaşları 21110 TL'ye çıktı.
Apartman yöneticisi seçimi kaç oyla seçilir?
Apartman yöneticisi seçimi kaç oyla seçilir?
Bu oylamada %51 üzerinde oy alan kişi ya da kişiler, yönetim kurulu veya yönetici olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat eğer 3 ve daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu oluşturulur.
Kaç daireli apartmanda yönetici olur?
Kaç daireli apartmanda yönetici olur?
Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor.
Site yönetimi 2 yıllığına seçilir mi?
Site yönetimi iki yıllığına seçilir mi sorusunun cevabı şu şekilde; Anagayrimenkulle ilgili tüm yönetimi sağlayan site yöneticisi yönetim planına çoğunluk kararı ile bir madde eklenmiş ise iki yıllığına da seçilebilir.