- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yönetici kömür parası öder mi?
Eğer kat malikleri kurulu yöneticilerin masraf ödemelerinde herhangi bir ayrıcalık sahibi olmalarına imkan tanımayan bir karar alırsa yöneticiler her ay diğer kat malikleri gibi aidat, yakıt gibi ödemeleri yapmak zorundadırlar.
Yönetici aidat vermek zorunda mı?
Yönetici Giderlerin Yarısından Sorumlu! Kat Mülkiyeti Yasası'nın 40. maddesinin son fıkrasında; yöneticinin ücretiyle ilgili olarak kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırılır.
En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?
Hayır, Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.
Yönetici maaşını kim öder?
Apartman yöneticisi aidat öder mi? Kat Malikleri arasından atanmış yöneticinin normal Yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa hangi oranda katılacağı Kat Malikleri Kurulunca kararlaştırılır.
Yönetici maas alir mi?
Kat mülkiyeti kanununa göre yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakları bulunuyor. Ancak, apartman yöneticisinin alacağı miktar yasada belirlenmediği için, kat maliklerinin ortak bir noktada anlaşıp, belirlemeleri gerekiyor.
Ev sahibi boş daire için aidat öder mi?
Kanuni olarak baktığımız zaman kişiler maliki oldukları evde otursalar da oturmasalar da apartmandaki tüm giderlere katılmakla yükümlü oluyor. Bu nokta da tüm ev sahipleri boş olan apartman daireleri için kanunun belirlediği yasal kavramlara göre aidat ödemek zorunda oluyor.
Apartman yönetimi denetçi aidat öder mi?
Denetçi Aidat Öder mi? Yönetici ve denetçiler, yönetim planında yazanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar neticesinde alınan kararlara bağlı olarak aidat ödememe hakkına sahip olabilirler.