Son Konular

Yon ne demek TDK?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yön ne demek TDK?

Yön TDK kelime anlamları ise şu şekilde yer alıyor; 1. "Belli bir noktaya göre olan yer, taraf." 2. "Bir şeyin belli bir noktaya baktığı yan, veçhe." 3. "Bir yere gitmek için izlenen yol, cihet, istikamet."

Farsaj ne demek?

Farsaj ne demek?
Hava üstünlüğü avcı uçağı, düşman hava sahasına girmek ve ele geçirmek için tasarlanmış, düşmanın hava kuvvetleri üzerinde tam bir hakimiyet kurmayı amaçlayan avcı uçağı.

Denetim altına almak ne demek?

Denetim altına almak ne demek?
Denetim altında olmak ne demek? Yanında bulundurmak, alıkoymak. Denetimi ve yetkisi altına almak.

Pusula Kertesi ne demek?

Esas alınan yön, bir kişinin yüzünün dönük olduğu yön, bir teknenin yönü veya kuzey olabilir. Kuzeyin esas alınması durumunda, buna hakiki kerteriz denir. Kerteriz ölçümü için açı ölçmekte kullan herhangi bir araç kullanılabilir. Hakiki kerteriz genellikle pusula ile ölçülür.

Yön ne demek ne demek?

Yön ne demek ne demek?
Yön kelimesinin tanımı nedir? Belli bir noktaya göre olan yer, taraf. Bir şeyin belli bir noktaya baktığı yan, veçhe. Bir yere gitmek için izlenen yol, cihet, istikamet.

Kontrol altına alınması ne demek?

Kontrol altına alınması ne demek?
zaptedilmesi, hakim olunması zor olan olaylara, durumlara, nesnelere yön verilebilir hale getirmek gibi bişi… örn. orman yangını kontrol altına alındı.

Denetim ne oluyor?

Denetim, bir kurumun faaliyetlerinin ve işlemleri- nin önceden belirlenen amaçlara ve kurallara uygun gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için in- celenmesidir. Bu bir süreç olup denetim sonucunda bulgular elde edilir ve raporlar yazılır.

Pruva ne anlama gelir?

Pruva ne anlama gelir?
Pruva veya baş, bir su taşıtının burun kısmı. Taşıt hareket hâlinde iken en önde kalan kısımdır ve pupa (kıç) kavramının zıttıdır.

Eprimiş ne demek?

Eprimiş ne demek?
hem giysiler hem de yiyecekler için bozulmak, eskimek, yıpranmak anlamında kullanılan sözcük. yemişlerin dura dura olgunlaşması anlamında da kullanılır halk ağzında. bir de "burundan ya da genizden konuşmak" der büyük türk sözlüğü.

Yön değiştirmek ne anlama gelir?

Bir şey veya kimseyi bulunduğu yerden başka bir yere almak.

Kroki ne anlama gelir?

Kroki ne anlama gelir?
a. (kro'ki) Bir konu veya nesnenin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanmış taslağı: "Bu mektuba, korunun bir de küçük krokisini ilave ettim." -P. Safa. kroki, 5 karakter ile yazılır.

Etki altına almak ne demek TDK?

Etki altına almak ne demek TDK?
Tesir etmek etkilemek ve etkisi altına almak anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda bilimsel bir açıdan yapılan bir tedavi yönteminin etkisini göstermesinde de tesir etmek ifadesi kullanılır. Halk arasında bu ifadenin kullanımına da rastlanır. Tesir etmek ile ilgili edebi sanatlar için kullanılan durumlarda vardır.

Yön, genellikle bir noktaya göre olan yer veya bir şeyin belli bir noktaya baktığı yan anlamına gelir. Ayrıca bir yere gitmek için izlenen yol veya cihet anlamında da kullanılır. Yön kavramı genellikle belirli bir hedefe yönelmek, bir amaca ulaşmak için gereken yolu ifade eder. Örneğin, "Doğuya doğru yön aldık." gibi cümlelerde yön kavramı belirli bir istikameti ifade eder.

Pusula Kertesi, genellikle denizcilik ve yön tayini konularında kullanılan bir terimdir. Esas alınan yönü belirtir ve bir kişinin yüzünün dönük olduğu yönü ifade edebilir. Eğer kuzey esas alınıyorsa buna "hakiki kerteriz" denir. Kerteriz ölçümü için açı ölçmekte kullanılan herhangi bir araç kullanılabilir, ancak genellikle pusula tercih edilir.

Eprimiş ifadesi, genellikle giysiler veya yiyecekler için kullanılan bir terimdir. Bozulmak, eskimek veya yıpranmak anlamında kullanılır. Aynı zamanda halk arasında yemişlerin dura dura olgunlaşması anlamında da kullanılabilir. Bu terim, eşyaların zamanla kullanımıyla deforme olmalarını veya kalitesini kaybetmelerini ifade eder.

Yön değiştirmek kavramı, bir şeyi veya bir kimseyi bulunduğu yerden başka bir yere almak anlamına gelir. Örneğin, bir aracın rotasını değiştirmek, bir kişinin düşüncelerini değiştirmek gibi durumlar yön değiştirmeyi ifade eder.

Kroki, bir konunun veya nesnenin başlıca özelliklerini yansıtan taslağı ifade eder. Bir çizim veya taslak olarak hazırlanan kroki, genellikle bir planın ana hatlarını göstermek için kullanılır. Örneğin, bir mimari proje krokisi veya bir harita krokisi gibi çeşitli alanlarda kullanılan bir terimdir.

Etki altına almak ifadesi genellikle tesir etmek, etkilemek anlamında kullanılır. Bir olayı veya durumu kontrol altına alarak yönlendirmek veya etkilemek anlamını taşır. Bilimsel bir açıdan bir tedavi yönteminin etkisini göstermesi için de kullanılabilir. Genellikle bir durumu belli bir yöne doğru etkilemek olarak ifade edilir.

Akslar ne gerilmesine maruz kalir?

Flash bellekten muzik nasil silinir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt