Son Konular

Yollarına Gul Doktum Şarkı Sozu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Yollarına Gul Doktum Şarkı Sozleri
Yollarına gul dolktum
Gelirde gecer diye
Gecmedim boynum buktum
Başka yar secer diye menekşe,lale,hanımeli
Guzel huyun yoktur bedeli
Sana gonul verdim vereli
Sararıp soldum aman
Aşkı ictim elimle kalbim dolu seninle
Gecti omrum seninle
Benden vazgecer diye sarardı gul benzim
Yıllar varki sensizim
Benden vazgecer diye

Bu şarkı sözleri duygusal bir aşkı anlatıyor gibi görünüyor. Şarkının ana teması aşk, özlem ve ayrılık gibi duygular üzerine kurulu. Sanatçının sevdiği kişinin yollarına gül döktüğünü dile getirirken, ayrılığın acısını ve sevdiği kişinin kendisini terk edeceği korkusunu da ifade ediyor.

Şarkıda geçen "menekşe, lale, hanımeli" gibi çiçek isimleri ise muhtemelen sevgilinin güzellikleri ile sevilen kişiyi özdeşleştirmek amacıyla kullanılmış olabilir. Aşk karşılıklı olmadığında yaşanan acıyı ve içsel çöküntüyü "sararıp soldum aman" ifadesiyle anlatıyor. Sevgilisinin aşkı reddedeceği korkusu ve kendisini terk edeceği düşüncesiyle hüzünlü bir ruh hali aktarılıyor.

Aşkın zorluğu, derinliği ve insanı sarıp sarmalayan etkisi şarkının her dizesinde hissediliyor. Bu tür duygusal şarkılar genellikle dinleyenlerin duygusal anlamda da etkilenmesine sebep olabilir. Aşkın karmaşıklıkları, umutlar ve kırılan kalpler gibi konular genellikle şarkı sözlerinde sıkça işlenir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Yol Arkadaşım - Sezen Aksu..

Duman Yeter Yeter Şarkısı

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.692
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt