Son Konular

Yoksis bilgilerimi nasil ogrenebilirim?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yöksis bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS'deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan "YÖKSİS Bilgilerim" menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Yöksisten Özgeçmiş nasıl alınır?

YÖKSİS ÖZGEÇMİŞ İNDİRME YÖNERGESİ 1-https://yoksis.yok.gov.tr adresine girilir. Tc Kimlik No ve YÖKSİS şifresi ile giriş yapılır. (Görüntü-1). 2-Açılan sayfada, Personel İşlemleri > Özgeçmiş İşlemleri > Özgeçmiş Çıktı seçeneği seçilir.

Yöksis giriş nasıl yapılır?

Yöksis giriş nasıl yapılır?
YÖKSİS Sistemine Nasıl Girilir? YÖKSİS sistemine girebilmek adına öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve YÖKSİS şifresini bilmesi gerekmektedir. Bu şifre, sadece YÖKSİS sistemine girmek için verilen şifredir. Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir.

Yöksis araştırmacı id nedir?

Yöksis araştırmacı id nedir?
Makro iktisat alanında çalışmalar yapan bir akademisyenin profiline tıkladığınızda resim/unvan/isim/bölüm bilgilerinin olduğu alanda YÖK ID (Araştırmacı ID) görülmektedir. Birlikte çalıştığı kişilere tıklandığında ortak yayın yapılan yazarların profillerine doğrudan erişilebilmektedir.

Üniversite kaydıma nereden bakabilirim?

e-Devlet Kapısı
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
- Üniversite E-Kayıt Belge Sorgulama.

Yöksis bilgi güncelleme nasıl yapılır?

— Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi "eğitim bilgilerim" menüsü altında bulunan "eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle" butonuna basması gerekmektedir.

Yöksis e kimler girebilir?

Yöksis e kimler girebilir?
YÖKSİS, diğer adı ile Yükseköğretim Bilgi Sistemi ülkemizde üniversite öğrencilerinin veya mezun öğrencilerinin bilgilerinin veya verilenin saklandığı bir bilgi sistemidir. ÖSYM tarafından alınan karar ile tüm üniversite öğrencilerinin veya mezunlarının bilgilerinin YÖKSİS sisteminde saklanması kararlaştırılmıştır.

YÖK Formatında Özgeçmiş nasıl hazırlanır?

YÖK Formatında Özgeçmiş nasıl hazırlanır?
- Adı Soyadı :
- Doğum Tarihi :
- Unvanı :
- Öğrenim Durumu :
- Çalıştığı Kurum :
- Akademik Unvanlar. Yardımcı Doçentlik Tarihi : Doçentlik Tarihi : Profesörlük Tarihi :
- Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri.
- Yayınlar.

Yöksis öğrenci girişi var mı?

YÖKSİS'e sadece üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ve idari personeller girebilmektedir. Öğrenci/Mezunlar bu sisteme girememektedir.

OBS ilk şifre nasıl alınır?

https://obs.ksu.edu.tr bağlantısına tıklayarak OBS Öğrenci Giriş Ekranını açınız. Açılan aşağıdaki ekranda "Şifre Sıfırla" butonu kullanılarak şifre sıfırlama ekranına ulaşılır. Şifre sıfırlama işlemi için "Kimlik Bilgileriyle Sıfırla" ya da "E-Posta Adresiyle Sıfırla" seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.

Yöksis ID nasıl bulunur?

Yöksis ID nasıl bulunur?
YÖKSİS Araştırmacı ID'nin bulunması: YÖKSİS sistemine giriş yapıldıktan sonra menüden "Personel İşlemleri" –> "Özgeçmiş İşlemleri" –> "Özgeçmiş Oluşturma (Yeni)" ekranına girilerek, "Kişisel Bilgiler" kısmında yer alan "YÖK Akademik" sayfasından Araştırmacı ID bilgisine ulaşılır.

Yöksis ID nasıl alınır?

Yöksis ID nasıl alınır?
Ayrıca, YÖK'e bağlı kurumlarda çalışan araştırmacılar, ORCID numaralarını YÖK Akademik Özgeçmiş Sistemi üzerinden "ORCID AL" butonunu kullanarak da edinebilirler (https://yoksis.yok.gov.tr adresinden Personel İşlemleri->Özgeçmiş Oluşturma->Kişisel Bilgiler: YÖK Akademik sekmesi).

Aktif öğrenci olup olmadığı nasıl anlaşılır?

E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.

E kayıt yaptırmak yeterli mi?

Zorunlu olmayan e kayıt, ilk kayıt yerine geçiyor. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur.

E devlet Öğrenim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?

E devlet Öğrenim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?
e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir
- Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız.
- Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz.
- Bildirimin Gönderilmesi.

YÖKSİS Bilgilerinizi öğrenmek için, mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS'deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan "YÖKSİS Bilgilerim" menüsünden ya da e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden faydalanabilirsiniz.

YÖKSİS'ten özgeçmiş indirmek için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. https://yoksis.yok.gov.tr adresine gidin.
2. TC Kimlik No ve YÖKSİS şifrenizle giriş yapın.
3. Açılan sayfada, "Personel İşlemleri > Özgeçmiş İşlemleri > Özgeçmiş Çıktı" seçeneğini kullanın.

YÖKSİS'e giriş yapmak için ise öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve YÖKSİS şifresini bilmeleri gerekmektedir. Bu şifreyi almak için üniversitedeki öğrenci işlerine başvurabilirsiniz.

Yöksis içinde yer alan "Araştırmacı ID" ise bir akademisyenin profiline tıklandığında resim, unvan, isim, bölüm bilgileri arasında bulunan YÖK ID'dir. Bu ID, bir akademisyenin diğer araştırmacılarla olan çalışmalarını izleyebilmek ve erişebilmek için kullanılır.

Üniversite kaydınıza bakmak için e-Devlet Kapısı üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına girerek "Üniversite E-Kayıt Belge Sorgulama" seçeneğini kullanabilirsiniz.

YÖKSİS bilgilerinizi güncellemek için mezuniyet bilgisi üniversite tarafından güncellenen mezunlar, ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa "eğitim bilgilerimi e-okul/YÖKSİS'ten güncelle" butonuna basmalıdır.

YÖKSİS'e sadece üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ve idari personeller girebilirken, öğrenci ve mezunlar bu sisteme giremezler.

YÖKSİS Araştırmacı ID'yi bulmak için YÖKSİS sistemine giriş yaparak "Personel İşlemleri > Özgeçmiş İşlemleri > Özgeçmiş Oluşturma (Yeni)" ekranından "Kişisel Bilgiler" kısmında bulunan "YÖK Akademik" sayfasına bakabilirsiniz.

Aktif öğrenci olup olmadığınızı anlamak için e-Devlet kapısına giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna girip "Öğrenci Belgesi Sorgulama" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

E-kayıt yaptırmanın zorunlu olup olmadığına dair bilgi almak için, e-kaydın ilk kayıt yerine geçtiğini ve zorunlu olmadığını ancak birebir başvuru ile asıl kaydın yapılması gerektiğini belirtebilirim.

E-devlet üzerinde öğrenim bilgilerinizi güncellemek için, e-Devlet Sistemine giriş yaparak "Mezuniyet Bilgileri Sayfası" üzerinden hata ve eksiklikleri bildirebilirsiniz.

Kurucu iktidari kim secer?

Namazi ikame etmek nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.692
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt