- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
YÖK ne için kuruldu?
YÖK'ün kuruluş amacı 1982 Anayasası'nın 131. Maddesinde açıkça belirtilmiştir: Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek ve denetlemek. Yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönetmek ve yönlendirmek.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hangi yıl?
Bu nedenle yetmişli yılların sonunda köklü bir reform kaçınılmaz hale gelmiş ve sonunda 1981 reformu yürürlüğe konmuştur. Yükseköğretim, 1981'de çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile akademik, kurumsal ve idari yönden yeniden yapılanma sürecine girmiştir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 1982 Anayasası'nın 131. maddesi esasında; "Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek, yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda …
YÖK'ten önce ne vardı?
Araştırma üniversiteleri YÖK'ten önce de vardı Bu yıl 20 devlet ve 3 Vakıf üniversitesinin (Bilkent, Koç, Sabancı) araştırma üniversitesi ilan edildiği duyuruldu.
44 madde sınavı nedir?
6569 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. Maddesinde yapılan değişiklik sonucunda azami süreler sonunda kayıt silme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları dersler için iki ek sınav hakkı tanınmıştır.
2547 sayılı Kanun 13 B 4 nedir?
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13-b/4 maddesinde; "Gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek" hususu Rektör'ün görev, yetki ve sorumlulukları arasında sayılmıştır.
2547 sayılı kanunun 33 maddesi nedir?
2547 sayılı Kanunun 33'üncü maddesinin (a) fıkrasında "Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır.
Kanun: 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Atamaya Yetkili Amir: Rektör, Dekan, Yüksekokul ve Enstitü Müdürünü, Üniversite Yöneticisi: Rektör, Dekan, Enstitü Müdürü, Yüksekokul Müdürü ile Bölüm, Anabilim Dalı ve Ana sanat Dalı Başkanını, Disiplin Amiri: Rektör, Dekan, Enstitü Müdürü, Yüksekokul Müdürü, Üniversite Genel …
Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği yürürlükte mi?
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü MADDE 1 – 21/8/1982 tarihli ve 17789 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
YÖK neye bakar?
YÖK denkliği ne demek?
YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.