Son Konular

YLSY Basvurusu Nasil Yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

YLSY Başvurusu Nasıl Yapılır?

YLSY'e Nasıl Başvurulur? YLSY'ye başvuru YYEGM üzerinden yapılır. Başvuru tarihleri www.yyegm.meb.gov.tr adresinde ilan edilir.

YLSY doktora bursu ne kadar?

YLSY doktora bursu ne kadar?
Yurt içinde dil öğrenimi görülen süre boyunca ödenen aylık burs olup 1.000 TL olarak ödenmektedir. Burs miktarı Millî Eğitim Bakanlığının teklifi ve Maliye Bakanlığının kararı ile belirlenmektedir.

YLSY hangi ülkeler?

İngiltere, Almanya, Belçika, İrlanda, Fransa, Hollanda, Kanada, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç, Polonya, İtalya ve daha birçok ülke anlaşma kapsamında yer almaktadır. Adayların, bölümlerine göre öğrenim görebileceği ülkeler, YLSY kılavuzlarında her yıl yayımlanır.

YLSY nasıl kazanılır?

YLSY nasıl kazanılır?
lisans not ortalamanız ve ales puanınızla bir sıralamaya girdiğiniz, yurt dışında yüksek öğrenim almanız için sağlanan cillop gibi burstur.

2021 YLSY başvuru tarihi ne zaman?

21 Ekim – 01 Kasım 2021 tarihleri arasında (Başvurular 01 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00'de sona erecektir.) alınacak başvurularda sürece ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak isteyen adayların duyuru ekinde yer alan 2021 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Devlet memuru YLSY ye başvurabilir mi?

Devlet memuru YLSY ye başvurabilir mi?
10 soruda, YLSY eğitimine dair soru ve cevaplar. Memur olarak çalışanlar, YLSY kontenjanlarına başvurabilir mi? Memur olarak çalışanların, YLSY ile yurt dışında eğitim görebilmesi için istifa etmeleri zorunludur.

YLSY hangi bölümler?

Bu eğitim alanlarından bazıları mühendisliklerden ziraat, orman, maden, bilgisayar, yazılım, otomasyon, nükleer, inşaat, çevre, elektronik, haberleşme, bilişim, genetik ve daha pek çok mühendislik branşları; fizik, kimya, biyoloji, matematik, mimarlık, sanat, tasarım, hemşirelik, hukuk, psikoloji, felsefe, eğitim.

YLSY 2021 2022 başvuru ne zaman?

YLSY 2021 2022 başvuru ne zaman?

YLSY 2021 açıklandı mı?

2021 YLSY – Sözlü Sınava Çağrılmaya Hak Kazanan Adaylar Açıklanmıştır. 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmek üzere başvuran adaylardan sözlü sınava çağrılmaya hak kazananlar açıklanmıştır.

Devlet memuru yurt dışında yüksek lisans yapabilir mi?

Devlet memuru yurt dışında yüksek lisans yapabilir mi?
Kanun hükümleri ve ilgili Yönetmelik dikkate alındığında memurlar yurt dışına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim yapma, uluslararası kuruluşlarda staj ve meslekleriyle ilgili alanlarda ihtisas amacıyla gönderilmektedir.

YLSY başvurusu için öncelikle YYEGM üzerinden yapıldığını belirtmek isterim. Başvuru tarihleri www.yyegm.meb.gov.tr adresinde ilan edilir. YLSY doktora bursu ise yurt içinde dil öğrenimi görülen süre boyunca ödenen aylık 1.000 TL olarak belirlenmektedir. Bu burs miktarı Millî Eğitim Bakanlığı'nın teklifi ve Maliye Bakanlığının kararı ile belirlenmektedir.

YLSY'ye başvurular, İngiltere, Almanya, Belçika, İrlanda, Fransa, Hollanda, Kanada, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç, Polonya, İtalya gibi birçok ülkede geçerlidir. Adayların öğrenim görebileceği ülkeler bölümlerine göre YLSY kılavuzlarında her yıl yayımlanmaktadır.

YLSY'yi kazanabilmek için lisans not ortalamanız ve ALES puanınızla belirlenen sıralamada yer almanız gerekmektedir. YLSY, yurt dışında yüksek öğrenim alma imkanı sağlayan bir burs programıdır.

2021 YLSY başvuru tarihi 21 Ekim - 01 Kasım 2021 tarihleri arasında alınmıştır. Başvurular hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için adayların 2021 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu'nu incelemeleri gerekmektedir.

Devlet memurlarının YLSY'ye başvurabilmesi mümkündür, ancak memur olarak çalışanların YLSY kontenjanlarına başvurabilmeleri için istifa etmeleri gerekmektedir.

YLSY'ye başvurabilmek için farklı bölümlerde eğitim alanları bulunmaktadır. Mühendislikler, ziraat, orman, maden, bilgisayar, yazılım, otomasyon, nükleer, inşaat, çevre, elektronik, haberleşme, bilişim, genetik gibi branşlar ile fizik, kimya, biyoloji, matematik, mimarlık, sanat, tasarım, hemşirelik, hukuk, psikoloji, felsefe, eğitim gibi alanlarda eğitim almak mümkündür.

YLSY 2021-2022 başvuru tarihleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgiye resmi kurumların ilanları ve yayınları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Devlet memurlarının yurt dışında yüksek lisans yapabilmesi için belirli koşulların olması ve ilgili yasal düzenlemelere uyulması gerekmektedir. Bu konuda kanun hükümleri ve ilgili yönetmelikler dikkate alınmalıdır.

Plaka ne zaman cikti?

Mesnevi neden okunmali?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt