haberci
Efsanevi Üye
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Akdeniz Karpaz Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ne Katıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen Akdeniz Karpaz Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Adası'nda önemli temaslarda bulunmaya devam ediyor. Mezuniyet töreninde konuşan Yılmaz, Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin eğitim, araştırma ve yenilik odaklı gelişimine vurgu yaptı.
Yılmaz, Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılarak, öğrencileri tebrik etti. Üniversitenin çok kültürlü yapısına ve başarılarına değinen Yılmaz, gelecekte de öğrencilerin başarılarıyla gurur duyacaklarını belirtti. Üniversitenin eğitim geleneğine vurgu yaparak, Kıbrıs'ın eğitim ve kültürel mirasını önemsediklerini dile getirdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren üniversitelerin, uluslararası alanda dikkat çekici bir konuma sahip olduğunu belirten Yılmaz, yükseköğretimdeki gelişmelerin ülke ekonomisine olumlu yönde katkı sağladığını ifade etti. Üniversiteler arası iş birliklerinin ve AR-GE projelerinin genç bilim insanlarına destek olduğunu vurgulayan Yılmaz, üniversitelerin uluslararası alanda daha görünür olmalarının önemine değindi.
Yılmaz, KKTC'deki üniversitelerin geleceğine inandığını ve bu doğrultuda eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini belirtti. Üniversitelerin, sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasındaki yükseköğretim iş birliğinin önemine değindi. Üniversitelerin dijital dönüşüme uyum sağlaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, öğrenci hareketliliğinin artırılmasının stratejik bir öncelik olduğunu belirtti.
Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin, gençlere çağın gereksinimlerine uygun eğitim verdiğini ve bölgesine değer kattığını vurgulayan Yılmaz, mezun olan öğrencilerin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Yılmaz, gençlere seslenerek, elde ettikleri bilgi ve deneyimleri topluma faydalı şekilde kullanmaları gerektiğini dile getirdi.
Üniversitelerin geleceğinin, teknoloji ve inovasyona dayalı alanlarda şekilleneceğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin KKTC üniversitelerine desteğinin süreceğini vurguladı. Üniversitelerin, öğrencileri bilgi üreten ve istihdam oluşturan yapılar haline getirmesi gerektiğini belirten Yılmaz, KKTC'nin eğitim alanındaki başarılarının devam edeceğine inandığını söyledi.