Modoratör
Efsanevi Üye
Yıl sonu raporu nedir?
Yıllık faaliyet raporu, şirketin, o yıla ait faaliyetlerinin akışı ile her yönüyle finansal durumunu, doğru, eksiksiz, dolambaçsız, gerçeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtır. Bu raporda finansal durum, finansal tablolara göre değerlendirilir.
Şirket faaliyet raporu nereden alınır?
Şirket faaliyet raporu nereden alınır?
Faaliyet belgesi almak için ilk olarak iş yeri sahibinin bağlı olduğu ticaret odasına gitmesi gerekir. Burada belli bir ücret ödedikten sonra faaliyet belgesini alabilir. Belge talep işlemleri ücret karşılığı gerçekleşir. Ayrıca başvuru esnasında ticaret sicil numarasının istenildiği söylenebilir.
Haftalık Faaliyet raporu Nedir?
Haftalık faaliyet raporu nedir? Bir işyerinin haftalık mali durumunu gösteren rapor türüne haftalık faaliyet raporu denir. Faaliyet raporları, Türk Ticaret Kanununa göre kurumların yıllık olarak hazırlaması gereken raporlardır.
Belediyelerde faaliyet raporu ne zaman hazırlanır?
Belediyelerde faaliyet raporu ne zaman hazırlanır?
Yasal dayanağı ise 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 41. maddesinde "Üst yöneticiler ve bütçeyle ödenek tahsis edilen harcama yetkililerince, hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlanır.
Bina teknik raporu nedir?
Teknik rapor binaların veya daha genel anlam ile yapıların, uygunluğunu denetleyen bir rapor olmaktadır. Bu konuda görevli olan bilirkişilerin detaylı ve dikkatli incelemeleri sonucunda oluşturulan bu raporlar, bir nevi yapının karnesi olmaktadır.
Yönetim raporu nedir?
Yönetim raporu nedir?
Merhaba, yönetim raporları işinizin mali durumu hakkında size derinlemesine bilgi sağlayan yegane raporlardır. Finansal raporların aksine yönetim raporları CEO'lara veya firma sahiplerine en karlı müşterileri, bu müşterileri karlı yapan etmenlerin ne olduğunu, doğru fiyatlama yapılıp yapılmadığını gösterir.
Genel faaliyet raporunu kim hazırlar?
İdare Faaliyet Raporu… Birim faaliyet raporları esas alınarak, idarenin faaliyet sonuçlarını gösterecek şekilde üst yönetici tarafından hazırlanır. İlgili mali yıla ilişkin idare faaliyet raporları üst yöneticileri tarafından izleyen mali yılın en geç Şubat ayı sonuna kadar kamuoyuna açıklanır.