- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yetki devrindeki kurallar nelerdir?
Yetkiyi devreden hem kendine hem de yetki devri yaptığı kişiye güvenmelidir. Yönetici yetkilerini devrederken, yetersizlik ve kontrolü kaybetme duygusu yaşamamalıdır. Yetkiler astlara eşit olarak dağıtılmalı, bir kişiye yerine getirebileceği kadar yetki verilmelidir.
Yetki özellikleri nelerdir?
– Birincisi, yetki bir haktır. – İkincisi, yetkili kişi hakkın kullanılması ile dolaysız olarak kendi davranışları üzerinde, dolaylı olarak da başkalarının davranışları üzerinde söz sahibidir. – Üçüncüsü, yetkili kişinin, istediği davranışlarda bulunabilmesi için ödüllendirme ve cezalandırma gücüne sahip olmasıdır.
Harcama yetkilisini kim belirler?
Harcama yetkilisini kim belirler?
Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde; idareler, merkez ve merkez dışı birimler ve görev unvanları itibarıyla harcama yetkililerinin belirlenmesine, harcama yetkisinin bir üst yönetim kademesinde birleştirilmesine ve devredilmesine ilişkin usûl ve esaslar Maliye Bakanlığınca belirlenir.
Yetki devrinin özellikleri nelerdir?
Yetki devrinin özellikleri nelerdir?
Yetki devri; aynı kurum içinde üst kademe yöneticinin bazı koşullarda, bazı yetkilerini kendi iradesiyle alt kademedeki yöneticiye veya yöneticilere devretmesidir. Devredilen yetkiler, yöneticinin iradesine bağlı olarak her an geri alınabilir.
Yetki devrinin unsurları nelerdir?
Devredilecek işlerin ve yetkilerin ve bunların sınırlarının belirlenmesi –görev ve yükümlülüklerin verilmesi- (Jeuschede, 1994), 4. Devredilecek astın bulunması (yetki verme), 5. Devredilen yetkinin kullanılması, 6. Denetim sisteminin kurulması – izleme, yönlendirme, değerlendirme- (Yetki Devri, 2014).
Yetki devretmeye ne denir?
Yetki genişliği; merkez teşkilatına ait olan kamu gücünden kaynaklanan karar alma ve uygulama gibi yetkilerin bir yerin veya bir hizmetin başında bulunan personele devredilmesidir. Yetki genişliği, taşra teşkilatındaki görevliye veya personele, işlerin aksamaması için "merkez adına karar verme" yetkisini devretmektir.