Modoratör
Efsanevi Üye
Yetenek Taraması ne demek?
Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor.
Yetenek Taraması kaç yaşında başlar?
Bu programın amacı; 08-10 yaş grubu çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak, çocukların spora özgü temel eğitim ve hareket becerilerini geliştirmeleri ve spor dallarına özgü temel becerileri kazandırmaktır.
2022 Yetenek Taraması Sonuçları ne zaman açıklanacak?
2022 Yetenek Taraması Sonuçları ne zaman açıklanacak?
81 İlde 3 Milyon 918 Bin 118 Öğrenciye Uygulanacak Olan Sportif Yetenek Taraması Sonuçları 17 Haziran'dan sonra açıklanacaktır.
Yetenek taramasında neler yapılır?
YETENEK TARAMASI. 1. Program Kapsamında Hangi Test ve Ölçümler Uygulanmaktadır? İlk taramada ve seçim aşamasında Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümler yapılmaktadır.
Yetenek seçimi nasıl yapılır?
Yetenek seçiminde sporcunun özel biyolojik özellikleri kadar psikolojik özellikleri de dikkate alınır. pek çok spor dalı için önemi bir faktördür ve bu nedenle yetenek tanımla- ması ile ilgili ana ölçülerden biri olarak kabul edilmelidir. tahmin edilmesi oldukça zordur.
Yetenek Taraması Nasıl Yapılır?
Yetenek Taraması Nasıl Yapılır?
Sportif yetenek taraması ne kadar sürer?
4) Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programının ikinci kısmını kapsayan spor branşları tanıtımlarını ve öğretilerini içeren program uygulanır ve yaklaşık olarak 4-5 ay sürer.
Yetenek Taraması sonuçları nasıl öğrenilir?
Öğrencilerimiz ve velileri Test ve ölçüm sonuçlarını; eğitim öğretim yılı tamamlandığında Spor Bilgi Sistemine e-devlet kapısı üzerinden giriş yaparak, "velayetim altında bulunan kişiler" sekmesinden görebilirler.
Türkiye sportif yetenek taraması sonuçları nereden öğrenilir?
Türkiye sportif yetenek taraması sonuçları nereden öğrenilir?
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Sonuçları E-Devlet Üzerinden Öğrenilebilecek..
Türkiye sportif yetenek taraması nasıl yapılıyor?
Temel Spor Eğitim Sürecinde 3 aşamalı 18 ay eğitim verilmesinin ardından 2. aşama test ölçüm sürecinde kapsamlı testler yapılmaktadır. Öğrenciler aldıkları eğitim ve testlerin ardından kendilerine uygun olan branşlara yönlendirilerek Spor Branş Eğitim Sürecine tabii tutulmaktadır.
Sportif yetenek taramasında neler yapılır?
Yetenek tarama testleri nelerdir?
Yetenek tarama testleri nelerdir?
Program Kapsamında Hangi Test ve Ölçümler Uygulanmaktadır? İlk taramada ve seçim aşamasında Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümler yapılmaktadır.