Son Konular

Yesil ordek gibi daldim gollere sozleri kime ait?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yeşil ördek gibi daldım göllere sözleri kime ait?

O ünlü olduğu kadar herkes tarafından bilinen, sevilen, sözleri de çok yanlış okunan talihsiz türkülerimizden biridir. Türkünün yöresi Sivas. Sabahattin Alpaslan'dan Osman Özdenkçi derlemiş, notaya almış. TRT Türk Halk Müziği repertuvar sıra no 2363 olan Yeşil Ördek türküsüdür.

Yeşil ördek gibi daldım göllere kim söylüyor?

Yeşil ördek gibi daldım göllere kim söylüyor?
Kazancı Bedih – Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere – YouTube.

Yeşil ördek gibi bestecisi kimdir?

Yeşil Başlı Gövel Ördek, Bizim Ele Bahar Geldi, Bayramdan Bayrama türkülerini herkes bilir… Ama bunların bestecisinin Kazım Birlik olduğu çok fazla bilinmez.

Yeşil ördek gibi nereye ait?

Yeşil ördek gibi nereye ait?
Osman Özdenkçi tarafından derlenmiştir. Sivas, Zara'ya aittir.

Yeşil başlı gövel ördek türküsü hangi yöreye ait?

kendisine "uc kirlarda öbek öbek" diyerek öbek lafini hayatinizda ilk kez kullanma sansini yakalayabilirsiniz. karacaoğlana ait bir koşma. kazım birlik tarafından derlenmiş. kubatsöylemişti.

Yeşil ördek gibi ne zaman çıktı?

Yeşil ördek gibi ne zaman çıktı?
Yeşil Ördek – Türküler – 1 (1997) – Orhan Hakalmaz | Karnaval.com.

Yeşil ördek gibi daldım göllere kaç yılında çıktı?

Müzeyyen Senar – Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere (1979) – YouTube.

Yeşil başlı ördek neyi temsil eder?

Yeşil başlı ördek neyi temsil eder?
Yeşil başlı gövel ördek ve suna en sık rastlanan türleridir. Ördek (Gaziantep 537), yeşil ördek (Sivas-Tokat 2363) kullanımı erkeği temsil ederken suna kadını (Gaziantep 2445) simgeler.

Yeşil başlı gövel ördek ne demek?

Gövel Ördek, yeşil renkte başı olan ördek olarak belirtilen bir kavram olmaktadır. Bu söyleyiş aynı zamanda güzel olan kuş anlamında da kullanılmaktadır. Günümüzde daha çok türkülerde bu kelimeye rastlanılmaktadır.

Gövel ördek ne demek?

Gövel ördek ne demek?

Yeşil Başlı Gövel Ördek ilk kim söyledi?

KARACAOĞLAN – YEŞİL BAŞLI GÖVEL ÖRDEK.

Yeşil ördek gibi dalmak ne demek?

Yeşil ördek gibi dalmak ne demek?
sözleri aşık mahsuniye ait olan bu türkümüzde anlatılmak istenen; kafiye olsun diye konulmasının yanında, bilindigi gibi ördek eşine çok sadık bir canlıdır ve eşini kaybettiginde kendini kaybeder deli gibi göllere savrulur. bu şarkıda da bu anlatılmıştır.

Yeşil ördek gibi daldım göllere sözleri kime ait sorusuna verilen ilk cevapta; Yeşil Ördek türküsünün yöresi Sivas olduğu ve Sabahattin Alpaslan'dan derlenen sözlerin Osman Özdenkçi tarafından notaya alındığı belirtilmiş. TRT Türk Halk Müziği repertuvarında 2363 numarayla yer aldığı bilgisi paylaşılmış.

Daha sonra Yeşil ördek gibi daldım göllere kim söylüyor sorusuna cevap olarak, Kazancı Bedih'in söylediği belirtilmiş ve YouTube'da bu versiyonun dinlenebileceği vurgulanmış.

Yeşil başlı gövel ördek türküsünün bestecisinin Kazım Birlik olduğu açıklanmış, ancak genellikle bilinmeyen bir bilgi olduğuna dikkat çekilmiş.

Yeşil ördek gibi daldım göllere'nin Osman Özdenkçi tarafından derlendiği ve Sivas'ın Zara ilçesine ait olduğu bilgisi paylaşılmış.

Yeşil başlı gövel ördek türküsünün ise Karacaoğlan'a ait bir koşma olduğu, Kazım Birlik tarafından derlendiği ve Kubat tarafından söylendiği belirtilmiştir.

Türkünün çıkış yılı olarak "Yeşil Ördek - Türküler - 1 (1997)" albümünden Orhan Hakalmaz'ın yorumunu içeren bir kaynak gösterilmiş.

Müzeyyen Senar'ın "Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere" adlı şarkısının ise 1979 yılında çıktığına dair bir videonun YouTube linki verilmiştir.

Yeşil başlı gövel ördek ve suna'nın erkeği ve kadını temsil ettiği bilgisinin ardından, Gövel Ördek'in yeşil renkte başı olan güzel bir kuş olduğu ve özellikle türkülerde sıkça kullanıldığı açıklanmış.

"Gövel ördek ne demek?" sorusuna ise cevap verilmemiş.

Karacaoğlan'ın "Yeşil Başlı Gövel Ördek" türküsünü seslendirdiği belirtilmiş.

Son olarak, "Yeşil ördek gibi dalmak ne demek?" sorusuna verilen yanıtta, Aşık Mahzuni Şerif'in sözlerine atıfta bulunularak, ördeğin eşine sadık ve eşini kaybettiğinde çok üzgün bir şekilde hareket ettiği ve hüzne kapıldığı anlatılmıştır.

Demirhindi adi nereden gelir?

HTC One M8 boyu kac cm?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt