Modoratör
Efsanevi Üye
Yeşil ördek gibi daldım göllere sözleri kime ait?
O ünlü olduğu kadar herkes tarafından bilinen, sevilen, sözleri de çok yanlış okunan talihsiz türkülerimizden biridir. Türkünün yöresi Sivas. Sabahattin Alpaslan'dan Osman Özdenkçi derlemiş, notaya almış. TRT Türk Halk Müziği repertuvar sıra no 2363 olan Yeşil Ördek türküsüdür.
Yeşil ördek gibi daldım göllere kim söylüyor?
Yeşil ördek gibi daldım göllere kim söylüyor?
Kazancı Bedih – Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere – YouTube.
Yeşil ördek gibi bestecisi kimdir?
Yeşil Başlı Gövel Ördek, Bizim Ele Bahar Geldi, Bayramdan Bayrama türkülerini herkes bilir… Ama bunların bestecisinin Kazım Birlik olduğu çok fazla bilinmez.
Yeşil ördek gibi nereye ait?
Yeşil ördek gibi nereye ait?
Osman Özdenkçi tarafından derlenmiştir. Sivas, Zara'ya aittir.
Yeşil başlı gövel ördek türküsü hangi yöreye ait?
kendisine "uc kirlarda öbek öbek" diyerek öbek lafini hayatinizda ilk kez kullanma sansini yakalayabilirsiniz. karacaoğlana ait bir koşma. kazım birlik tarafından derlenmiş. kubatsöylemişti.
Yeşil ördek gibi ne zaman çıktı?
Yeşil ördek gibi ne zaman çıktı?
Yeşil Ördek – Türküler – 1 (1997) – Orhan Hakalmaz | Karnaval.com.
Yeşil ördek gibi daldım göllere kaç yılında çıktı?
Müzeyyen Senar – Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere (1979) – YouTube.
Yeşil başlı ördek neyi temsil eder?
Yeşil başlı ördek neyi temsil eder?
Yeşil başlı gövel ördek ve suna en sık rastlanan türleridir. Ördek (Gaziantep 537), yeşil ördek (Sivas-Tokat 2363) kullanımı erkeği temsil ederken suna kadını (Gaziantep 2445) simgeler.
Yeşil başlı gövel ördek ne demek?
Gövel Ördek, yeşil renkte başı olan ördek olarak belirtilen bir kavram olmaktadır. Bu söyleyiş aynı zamanda güzel olan kuş anlamında da kullanılmaktadır. Günümüzde daha çok türkülerde bu kelimeye rastlanılmaktadır.
Gövel ördek ne demek?
Gövel ördek ne demek?
Yeşil Başlı Gövel Ördek ilk kim söyledi?
KARACAOĞLAN – YEŞİL BAŞLI GÖVEL ÖRDEK.
Yeşil ördek gibi dalmak ne demek?
Yeşil ördek gibi dalmak ne demek?
sözleri aşık mahsuniye ait olan bu türkümüzde anlatılmak istenen; kafiye olsun diye konulmasının yanında, bilindigi gibi ördek eşine çok sadık bir canlıdır ve eşini kaybettiginde kendini kaybeder deli gibi göllere savrulur. bu şarkıda da bu anlatılmıştır.