Son Konular

Yesil lojistik neden onemlidir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yeşil lojistik neden önemlidir?

Yeşil lojistik sayesinde doğaya verilen zarar en az seviyeye inmektedir. Yeşil lojistik sayesinde doğaya salınan CO2 miktarı en az seviyeye inmektedir. Bu anlamda üretim alanında da iş yapan lojistik firmalar fabrikalarının bacalarına taktıkları filtreler sayesinde bu seviye büyük ölçüde inmektedir.

Yeşil taşımacılık nedir?

Yeşil taşımacılık nedir?
Yeşil Taşımacılık, lojistik faaliyetlerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ölçmek ve bu etkileri en aza indirgemeye çalışan taşımacılık yöntemi olarak özetlenebilir.

Lojistik uygulamalarının amaçları nelerdir?

Sapmaları en az düzeye indirme, En az düzeyde stok bulundurma, Malları en yüksek düzeyde birleştirme, Kalite kontrol ve mamul yaşam periyodunu desteklemektir.

Temel lojistik faaliyetler nelerdir?

Temel lojistik faaliyetler nelerdir?
Lojistik Kavramı Ve Temel Lojistik Faaliyetleri Satın alma,ithalat,ihracat,depolama,elleçleme,stok kontrol,nakliye,araç-kargo takibi v.b faaliyetlerin tümüdür.

Yeşil lojistik kavramı nedir?

Dünyamız her geçen gün içindeki güzellikleri ve canlılarıyla birlikte kirleniyor, tükeniyor. Yeşil Lojistik; lojistik faaliyetlerinin, çevreye en az zarar verecek şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla, tüm işlemlerin çevre üzerindeki olumsuz etkisini ölçmek ve en aza indirmeye çalışmaktır. …

Yeşil üretim ne demek?

Yeşil üretim ne demek?
Yeşil üretim, çevre etkileri düşük girdiler kullanan, yüksek verimliliğe sahip olan ve çok az veya sıfır atık içeren ve kirlilik oluşturmayan üretim süreçlerini kapsar (Atlas, 1999).

Lojistik yönetiminin temel amaçları nelerdir?

Lojistikte amaç; firmanın varlığını sürdürebilmesi açısından organizasyonu kalite, fiyat, zaman ve hizmet gibi hayati pazar değişkenliklerine karşı dayanıklı hale getirmektir. Ayrıca lojistik, satışların artırılması, hizmet seviyesinin iyileştirilmesi ve verimliliğin artırılmasına büyük destek olmaktadır.

E ticaret lojistik uygulamalarının amaçları nelerdir?

E ticaret lojistik uygulamalarının amaçları nelerdir?
Online alışveriş süresince lojistik sayesinde ürünlerin sorunsuz ve hızlı şekilde müşteriye teslim edilmesi sağlanır. Doğru zamanda doğru ürünün müşteriye ulaştırılması sayesinde, firmaların satış oranlarının da yükselmesi planlanır.

Yeşil lojistik, çevreye duyarlı bir şekilde lojistik faaliyetlerin yürütülmesini sağlayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın önemi gün geçtikçe artmaktadır çünkü doğal kaynakların korunması ve çevrenin temiz tutulması günümüzde daha da önemlidir. Yeşil lojistik sayesinde, taşımacılık, depolama, stok kontrolü gibi işlemler çevreye en az zararı vererek gerçekleştirilmeye çalışılır.

Yeşil lojistik, özellikle sera gazı emisyonları ve karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olur. Lojistik firmaları, taşımacılık ve depolama süreçlerinde çevreyi koruyacak çözümler sunarak doğaya verilen zararı en aza indirirler. Aynı zamanda, yeşil lojistik uygulamaları sayesinde enerji tüketimi de azaltılarak sürdürülebilir bir taşımacılık modeli oluşturulur.

Temel lojistik faaliyetler arasında satın alma, ithalat, ihracat, depolama, elleçleme, stok kontrolü, nakliye ve araç-kargo takibi gibi işlemler bulunmaktadır. Bu faaliyetlerin çevreye duyarlı bir şekilde yürütülmesi, yeşil lojistik kavramının önemini ortaya koyar.

Yeşil üretim ise çevreye duyarlı üretim süreçlerini kapsayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, enerji verimliliğini artırmak, atık miktarını azaltmak ve çevreye zarar veren unsurları en aza indirmek üzerine odaklanmaktadır.

Lojistik yönetiminin temel amaçları arasında firmanın rekabet gücünü artırmak, maliyetleri düşürmek, hizmet kalitesini yükseltmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak gibi hedefler yer almaktadır. Lojistik, bu amaçlar doğrultusunda firmaların faaliyetlerini planlayarak verimliliği artırır ve rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olur.

E-ticaret lojistik uygulamalarının amacı ise online alışveriş süreçlerinde ürünlerin hızlı ve sağlam bir şekilde müşterilere ulaştırılmasını sağlamaktır. Doğru zamanda doğru ürünün doğru adreslere teslim edilmesi, müşteri memnuniyetini artırır ve firmanın satışlarını yükseltmesine katkı sağlar. Bu nedenle e-ticaret firmalarının lojistik süreçlerini iyi yönetmeleri büyük önem taşır.

Grubu sil ne demek?

Nasil hesaplanir korelasyon katsayisi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt