- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yeni sürgünler vermek ne demek?
Sürgün kelimesinin ilk anlamı, ceza olarak bulunduğu yeri terk etmek, başka bir yerde yaşamaya zorlanmaktır. "Sürgün vermek" şeklinde kalıp olarak kullanılan ifade ise bitkilerin filizlenmesi anlamına gelir.
Surgun yeri ne demek?
Surgun yeri ne demek?
Hukuktaki anlamı: Ceza olarak belli bir yerin dışında veya genellikle uzak olan belli bir yerde oturtmak; zorunlu göç, tehcir.
Sürgü ne demek Tıpta?
Yatağa bağımlı hastanın dışkı ve idrarını yapması için kullanılan plastik ve metalden yapılmış kaba sürgü, idrarını yapması için kullanılan plastik ve metalden yapılmış kaba ördek denir. Günümüzde disposable ördek ve sürgüler kullanılmaktadır. Ördek genellikle erkek hastalar için kullanılır.
Kendine sürgün olmak ne demek?
Kendine sürgün olmak ne demek?
"kendine surgun olmak" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. gidecek yer bulamayınca kendi içine akmaktır cezalı bir nehir gibi, içten içe kuruyarak içten içe dolup aslında ne kadar da boş oldugunu anlamaktır. bir aşkın karanlık yüzünden karıncalanmalar bulmaktır.
Sürmeli ne anlama gelir?
Gözleri sürme çekilmiş gibi güzel olan. Bir tür buğday. Smutty.
Askerlikte sürgün yerleri nereler?
Askerlikte sürgün yerleri nereler?
"Beni De Sürsünler!" Diyeceğiniz Eskilerin 5 Sürgün Cenneti
- 1- Malta. İstanbul'un işgalinden sonra 145 Türk devlet adamı, şair, yazar ve askeri Malta'ya sürmüşler ceza olarak.
- 2- Bodrum. Bodrum, ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yani namıdiğer Halikarnas Balıkçısı'nın sürgün yeri.
- 3- Rodos.
- 4- Bozcaada.
- 5- Midilli.
Sürgü boşaltım nedir?
Sağlıklı insanlar boşaltım işini kolayca karşılar. Ama sağlık problemleri nedeniyle yatağa bağımlı olan insanlar bu işi kendisi karşılayamayınca bazı araçlar kullanılır. Bunlardan biri de sürgüdür. Hastanın dışkı ve idrarını yapması için sürgü kullanılır.
Sürmeli gözlü ne demek?
Sürmeli gözlü ne demek?
Farsça'dan gelen sürme kelimesi, göz çevresini ve özellikle kirpik diplerini daha çok siyah olmak üzere çeşitli renklerde boyamak için kullanılan maddelerin genel adıdır.