Editör
Efsanevi Üye
Yeni evin doğalgaz aboneliği nasıl yapılır?
Doğal gaz ilk bağlantı ya da ilk aboneliği için öncelikle kullanım yapılacak konutun adres bilgisi ve resmi kimlik ile birlikte dağıtım şirketine başvuru yapılır. Abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince edilebilir.
Boş eve doğalgaz bağlanır mı?
Ne kadar basit gözükse de bu işlemi on günde ancak halledebildim. Sıfır eve kombi taktırıp doğalgaz aboneliği açtırmak için; İlk önce bir mühendis bulup proje çizdirmemiz gerekiyor. Mühendis projeyi çizip İgdaş'ın sistemine girerek onay sürecini başlatıyor.
Ilk elektrik aboneliği nasıl yapılır?
Ilk elektrik aboneliği nasıl yapılır?
Sıfır Daire Elektrik Aboneliği İşlemleri Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.
Doğalgaz aboneliği internet üzerinden yapılıyor mu?
Doğalgaz aboneliği internet üzerinden yapılıyor mu?
Doğal gaz abonelik başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmanız mümkün.
Doğalgaz aboneliğini üzerine almak ne kadar?
2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli, 200 m2'e kadar 1158 TL + %18 KDV = 1366,44 TL + Damga Vergisi olarak belirleniyor. 200 m2'den sonra her 100 m2 için ise 1007 TL + %18 KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınmaktadır. İşte 2022 yılı doğalgaz abonelik ücretleri: Abone bağlantı bedeli: 1158 TL.
Sıfır dairede kombi olur mu?
Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.
Elektrik üstüne alma nasıl yapılır?
Elektrik üstüne alma nasıl yapılır?
Elektrik aboneliği için gerekli belgeler
- Eviniz için.
- Nüfus cüzdanı
- Mülkiyet belirten bir belge (tapu, kira sözleşmesi, lojman tahsis belgesi vb.)
- Varsa kullanım yerinin abone ya da tesisat numarası (eski bir fatura)
- Kiracılar için,
- Zorunlu deprem sigortası (DASK) poliçesi.
- Banka hesabınıza ait IBAN.